Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nőnek lenni kihívás a mai világban. A női szerepek összetettebbek lettek, a munka és a magánélet között már nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt. A társadalom sokszínű elvárásának megfelelni és nőként kiteljesedni tudatos önmegvalósítást igényel. A munka világában a női szerepek végiggondolásakor hamar felfedezhetjük a nők lehetőségeit és korlátait, az anyaság és dolgozó nőség kettősségében rejlő buktatókat és izgalmas lehetőségeket.
Az életüket tudatosan jobbítani akaró nőknek számtalan lehetősége van. Még akkor is, ha elismerjük, hogy a jelenlegi a politika, a külső környezet, a magyar sajátosságok, sztereotípiák és szabályrendszerek túlnyomórészt hátrányosan hatnak a nőkre, vagy legalábbis nem egyértelműen segítőek.

Mindenki számára hasznos

Az egyénre szabott segítő tevékenység - azaz a coaching - mind a visszatérő kismamák, mind a vállalat számára hasznos és gyorsan megtérülő folyamat lehet. A folyamat következményeként a nő könnyebben és gyorsabban illeszkedik be új pozíciójába vagy vissza a vállalathoz. Emellett elkerülhetőek a magánéleti és munkahelyi konfliktusok, javulnak az emberi, munkatársi kapcsolatok, a nőkben rejlő potenciál jobban, könnyebben és mélyebben kiaknázhatóvá válik.

A hatékonyabb, gyorsabb tanulás miatt javul az egyéni teljesítmény, ezzel előbbre viszik a szervezet munkáját is. Javul az alkalmazkodóképesség, rugalmas, kreatív, elkötelezett munkaerőt kap a vállalat. És ha a nő vezető, akkor hatékonyabb együttműködést érhet el beosztottjaival.

Megváltozott női szerepek: tudatos munkavállalás kismamaként

A kismama visszatér

A coachnak az ügyféllel együtt kell kidolgozni a módszert, hogy hogyan tud naprakész maradni szakmájában. A visszatérés előtt végig kell zongorázni, hogy a kismama milyen vezetőre számíthat a munkába állásakor, számíthat-e rá, kérhet-e tőle segítséget, illetve ki lehet az a cégnél, aki mentorként visszavezeti a dolgos hétköznapokba.

A képessége az egyetlen dolog, amit biztosan vissza kell hoznia magával, napi tudást nem várnak el a visszatérő kismamától, de a képességei karbantartását vagy fejlesztését igen. Ezek és a motivációink a saját irányításunk alatt állnak: az önbizalomnak, a teljesítőképességnek az alapjai. Ezek birtokában képesek vagyunk az önirányításra, ha viszont nincsenek meg, akkor a sodródás elkerülhetetlen.

A visszatérő kismamának szembe kell néznie a "ki tanul kitől" kérdéssel. Otthon anyaként gyermeket tanít, nevel. A munkahelyen gyakran nála fiatalabb kollégától kell tanulnia - és néha még nevelni is akarják. A kettős helyzet tehát normális, azonban felkészülést igényel. Ellenkező esetben a nő megmarad "kismamának" a munkahelyen is, és nem teljes értékű dolgozóként kezelik.

A statisztikák szerint a kismamáknak mindössze a fele tud visszatérni eredeti munkahelyére. Így a coaching az álláskeresési stratégiák része is lehet - hívja fel a figyelmet a mai magyar valóságra Hajdrik Anita a Business Coach Akadémia végzős hallgatója.

 

Kapcsolódó témák:

Hozzuk egyensúlyba a munkát a magánélettel

Az új élet érkezésével nem szűnik meg a régi