Szakiskolák tesztelték a Liga Szakszervezetek által kidolgozott Munkavállalói ismeretek című tananyagot, amely később bekerül a szakoktatás rendszerébe - közölte az érdekvédelmi szervezet.

A Liga Szakszervezetek kétfordulós tanulmányi versenyt rendezett a Munkavállalói ismeretek című, szakiskolák részére fejlesztett tananyag tesztelésének részeként, a győztes a debreceni Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola csapata lett. A második helyezést a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium érte el, míg a dobogó harmadik fokára a szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium állhatott - olvasható a Liga tájékoztatásában.

Megtanítják, hogyan vállaljunk munkátA Profession.hu-n ilyen szakmunkákat kínálnak!

A közlemény szerint a verseny első fordulóját elektronikus úton bonyolították, a második fordulót Budapesten szervezték, az online felületen legjobban teljesítő három csapat részvételével. Ekkor olyan gyakorlati jellegű, szituációs feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek, mint például hivatalos levél elkészítése, állásinterjún való részvétel, különféle kommunikációs stílusok és karriercélok bemutatása, valamint villámkérdésekre is válaszoltak.

Megtanítják, hogyan vállaljunk munkát

A Munkavállalói ismeretek című, szakiskolák számára fejlesztett tananyagot országszerte tíz szakiskola 40 pedagógusa és 680 diákja tesztelte. A tananyag később bekerül a szakoktatás rendszerébe, a diákok külön tantárgy keretében szerezhetik majd meg a munkaerő-piacon is szükséges ismereteket.

Megtanítják, hogyan vállaljunk munkátPályakezdők és gyakornokok ilyen lehetőségek közül válogathatnak!

A Liga a tananyagot "A munkáért!" című projekt keretében dolgozta ki, amelyhez összesen 1,6 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt négy pillérre épül: az új munka törvénykönyve munkaadói és munkavállalói hatásvizsgálata, a kollektív szerződések kötésének elősegítése tanácsadással, a vállalkozók képzése, illetve a munka világát érintő témákban a fiatalok felkészítése tananyaggal - áll a közleményben.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkavállalás, szakképzés, szakiskola, oktatás, álláskeresés