Megállapodást kötött az Ericsson és a mérnökszakszervezet

2015. január 30. Forrás: Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Együttműködik az Ericsson Magyarország és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete.

Az Ericsson Magyarország a legfontosabb értékének a munkatársait tartja, ennek jó bizonyítéka a 2009-ben és 2012-ben elnyert Aon Hewitt "Legjobb Munkahely" díja, amely felmérés a munkatársak véleményén alapszik - írják a közleményükben. A cég a közelmúltban Kollektív Szerződést írt alá a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ). A megállapodás a szakszervezet és a vállalat többéves együttműködésének eredménye, és emellett az Ericsson emberközpontú vállalatpolitikáját írásban is rögzíti.

A cég stratégiájának kiemelt eleme munkatársainak megbecsülése, több mint 103 éves magyarországi történetének fókuszában mindig is a vállalat legfontosabb értéke, a munkatársak álltak. A vállalat az infokommunikációs piac meghatározó szereplőjeként hosszú távra rendezkedett be Magyarországon, technológiai áttörései és azok hazai piacra történő bevezetése nem jöhettek volna létre az átfogó tudással és szakmai tapasztalattal rendelkező, az újdonságok iránt szenvedélyes, kíváncsi és lojális munkatársak nélkül.

Az Ericsson Magyarország ilyen állást kínál a Profession.hu-n!

A mostani szerződés előzményei évtizedes múltra tekintenek vissza. A hazai Ericsson 1990-es újraindulása után nem sokkal aktív tagja lett az Ericsson Európai Szakszervezetének (EWC), így a kollégák által megválasztott Üzemi Tanács magyar képviselői részt vettek és egyeztettek a stratégiai döntésekről, azoknak szervezeti hatásairól az Európai Unió országaiban és Norvégiában.

A folyamat következő lépéseként, 2012-ben dolgozói kezdeményezés alapján létrejött a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének Ericsson Tagozata. Az azóta eltelt időben a vállalat aktívan együttműködött a szakszervezettel, akik részt vettek többek között az "okos" munkakörnyezet bevezetésében, különböző dolgozói, illetve a dolgozók családjainak szóló programokat szerveztek, de 2014 végén az ő bevonásukkal valósult meg a cafetériarendszer jelentős, a munkatársak számára rendkívül előnyös átalakítása is.

"Örülök, hogy cégünk egy olyan nagy múltú szervezettel írhatja alá ezt a dokumentumot, mint a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete. Az Ericsson Magyarország kreatív, sokszínű emberek közössége, bennük rejlik a vállalat ereje már 24 éve. Úgy gondolom, hogy cégünk a ma aláírt megállapodással egy új fejlődési szintre ért és ez a szerződés üzleti stratégiánkat is támogatja" - mondta Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója az aláíráskor.

Itt találjuk a Profession.hu-n meghirdetett, mérnököknek szóló összes állásajánlatot!

"Az Ericsson vezetésével eddig kialakult korrekt szakmai kapcsolatot tovább erősíti a Kollektív Szerződés megkötése. Az MTSZSZ tagjai, a műszaki értelmiség számára egzisztenciális biztonságuk megteremtését és megbecsülését erősíti, amely hosszú távon nem csak az Ericssonnak, de a magyar gazdaságnak is előnyére válik" - tette hozzá Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének elnöke.

Önnek ajánlott állások

Az Ericsson munkatársai közül igen sokan már tíz-húsz éve, vagy akár régebb óta is a vállalat alkalmazottai és rendkívül értékes munkatársak - áll a közleményben. A nagyszámú lojális kolléga elkötelezettségében nagy szerepet játszik a jó munkáltatói márka, az erős pozíció és a cég technológiai elsősége.

"Az Ericsson Magyarország 1700 fős dolgozói létszámmal működik és ezzel a szektorunk egyik legnagyobb munkáltatója vagyunk. Hisszük, hogy vállalatunk csak elkötelezett és elégedett munkatársakkal lehet sikeres. Büszkék vagyunk arra, hogy a Mérnökszakszervezettel való együttműködésünk konstruktív és sikeres" - hívta fel a figyelmet Bohács Bernadette, az Ericsson Magyarország közép-európai HR ügyvezető igazgatója.

Szemlézte: Durbák Ildikó

a Profession.hu Google+ oldal

a Profession.hu Magyarországi állások Google+ oldal

Címkék: munkahely, mérnök, IT, szakszervezet, kollektív szerződés

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu