Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Maradjunk motiváltak a munkahelyen!Az álláskeresés és a munkahelymegtartás kapcsán is kulcsfontosságú a motiváció. Ha ez nincs jelen, annak kapkodó döntések, stressz és végső soron kiégés lehet a vége, mely hosszabb távon egész karrierünkre kihatással lehet. A témában Nardai Brigitta szervezetfejlesztőhöz, trénerhez és coach-hoz fordultunk, akinek szívügye a közösségépítés. Legyen szó cégről, vállalkozásról vagy szervezetről, Brigitta hisz benne, hogy "A kis közösségek mentik meg a világot!".

A szakember dolgozott HR területen mind vállalati, mind szolgáltatói oldalon, majd 8 évet rendszermérnökökkel marketing területen. Az itt szerzett sokszínű tapasztalatokat kamatoztatja jelenlegi munkájában is. A Profession.hu-nak a motivációról, önfejlesztésről és személyes fejlődésről mesélt.

Munkavállalóként hogyan tarthatjuk fent a motivációt egy munkakörben, amelyben adott esetben már évek óra dolgozunk?

„Érdemes periódusokban gondolkodni, mely tartalmaz célokat, mérföldköveket az adott időszakra vonatkozóan és a végén fontos számot vetni a változásokkal. Elértem a célomat? Ott tartok, ahol lenni szeretnék? Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk azzal, mit is szeretnénk valójában. Még a legtöbb kihívásokkal rendelkező munkakörben sem feltétlenül érezzük jól magunkat, ha nem azzal szeretnénk foglalkozni, ami a feladatunk. Tehát saját motivációnk fenntartásának alapeleme az önvizsgálat, ezzel tudjuk biztosítani is a saját személyes fejlődésünket.”

Vezetőként milyen eszközök állnak rendelkezésre a kollégák motiválására?

„A legfontosabb elem a kommunikáció és a figyelem. Csak abban az esetben tud egy vezető motiválni, amennyiben tisztában van a kollégák helyzetével, figyelemmel kíséri őket. Nagyon sok esetben tapasztalom, hogy ahol megindul a kétirányú kommunikáció, ott motiváltabbak a dolgozók. Ez a stratégia hosszabb távon is kifizetődő, különösen, ha korlátosak a béremelésre fordítható erőforrások. A legújabb fejlesztési megközelítésem szintén a kommunikációhoz kapcsolódik, amennyiben a vezető, mint közösségépítő van jelen, akkor jóval több eszköz áll rendelkezésére, együtt lüktet a dolgozókkal és a megfelelő helyen és időben tud beavatkozni.”

Maradjunk motiváltak a munkahelyen!

Hogyan látja a magyar helyzetet, a magyar munkavállalót mi motiválja a leginkább?

„A magyar helyzet elemeiben nagyban hasonlít a nemzetközi trendekhez. A döntéshozatalnál a pénz arányait tekintve ugyanazok a preferenciák, de nálunk nagyobb súlya van a bérnek, ezek után következnek a cég, a csapat, a vezető, a környezet. Ez persze nem jelenti, hogy egy magasabb jövedelmet biztosító cégnél motiváltabb munkavállalókat találunk, illetve rövidtávon igaz lehet, de egy idő után már a bér mennyisége sem elég, különösen, amikor már nagyon sok kompromisszumot kell kötni az adott munkakör ellátásához.”

A munkaerőpiac több ágazatában igen nagy a kereslet a megfelelően képzett jelöltekre. Mivel tehet a vállalat azért, hogy az álláskereső jelöltek szemében jó alternatíva legyen?

„A munkáltatónak arra érdemes törekednie, hogy minél inkább megmutassa magát abban a munkavállalói körben, amiben munkaerőt szeretne toborozni. Itt kiemelném a hiteles kommunikáció szerepét és különválasztanám attól a kommunikációtól, amit az ügyfelei vagy megrendelői felé közvetít. 

Másik oldalról megközelítve, fontos tisztában lenni azzal, hogy mitől lehet a munkáltató jó alternatíva, mire van szüksége a munkavállalónak abban a munkakörben, amit szeretne betöltetni. Ebben az esetben tud igazán találkozni a kereslet és a kínálat.”

Fogadjuk meg a szakértő által említetteket a motiváció fenntartásának érdekében. Ha még keressük a megfelelő pozíciót, figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

        
 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala