Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Csak reálisan!

A HR-esek többsége nem szupermeneket keres, hanem őszinte és hiteles embereket a megfelelő pozícióra. Éppen ezért nem az a lényeg, hogy a felhívásban kötelezően felsorolt valamennyi pontnak maradéktalanul megfeleljünk, sokkal inkább az, hogy érzünk-e magunkban kellő motivációt és elhivatottságot a munkakör betöltésére.

Való igaz, hogy a cégek a legjobb alkalmazottat akarják, ezért adnak meg megannyi feltételt, azonban sokszor kiderül, hogy például a nyelvtudás vagy a jogosítvány kérdésében hajlandóak a kompromisszumra, ha egyébként a jelentkezőben látják azt az embert, akivel szívesen dolgoznának együtt. Szakértőnk szerint tehát érdemes bátran beadni a pályázatunkat, ha álmaink munkáját látjuk meg, akkor is, ha esetleg nem mindenben felelünk meg a kiírt feltételeknek.

Lehetünk-e tökéletesek?

Közös érdekek

Sokan szeretnek azon háborogni, hogy mennyire igazságtalan, hogy egy olyan HR-es dönt életekről, sorsokról, aki esetleg nincs is képben a meghirdetett munkakör részleteivel, sajátosságaival. Mindenki megnyugtatására elmondta szakértőnk, hogy egy vállalatnál nem a HR-es élet és halál ura, noha valóban sok múlik rajta. A cégeknél rendszeresített professzionális toborzási rendszerek között szinte kizárt, hogy elsikkadjanak valóban értékes, tehetséges jelentkezők. A HR-es munkája egy - még ha roppant fontos is - szelete a pályázóról kialakult összképnek, nem véletlen, hogy a személyes interjúkon már ott ül a vállalat vezetője, illetve szakmai vezetője.

Adott feladatra

Ami viszont nem tévhit, hogy a betöltendő állások egy része a vállalati kapcsolatrendszerben kel el, vagyis gyakran előfordul, hogy nem kerül meghirdetésre az adott pozíció. Éppen ezért az állásportálok rendszeres figyelemmel kísérése mellett ajánlott a saját, személyes kapcsolati hálónkban is szétnézni, rajta tartani kereső tekintetünket az ismerőseink és azok ismerőseinek információin.

Az viszont szintén közkeletű, ám gyakorlatilag teljesen alaptalan feltételezés, hogy az álláshirdetések között sok a kamu, és a cégek fiktív ajánlatokat jelentetnek meg a különböző fórumokon. A munkaadók sosem pazarolnak időt és energiát arra, hogy - legtöbb esetben fizetős - oldalakon „szórakozzanak”, ezért nem érdemes előítéletek és szóbeszédek miatt kihagyni egy számunkra szimpatikus állás megpályázását.

Szupermenek nincsenek, amit tudunk, azt csináljuk a legjobban, és hamar ki fog derülni, hogy a HR-esek is emberek, akik nem a mindenben a legjobbat, hanem az adott feladatra legjobbat keresik folyamatosan.

Érdemes sutba dobni az előítéleteket és a kisebbségi komplexust, és rendszeresen ellátogatni a Profession oldalára, hiszen személyre szabott beállításainkkal mindig értesülhetünk a legfrissebb és legjobb munkaerő-piaci lehetőségekről. Kérjünk hírlevelet és Facebook-értesítést is!

 

 Készítette: Papp Sándor

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala