Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Hogyan került az IT Services Hungary-hez és miért kezdett el érdeklődni a vállalat iránt?

2007 februárjában találkoztam először a céggel a debreceni állásbörzén. Abban az évben végeztem az egyetemen és szerettem volna tájékozódni az informatikai lehetőségekről. Beadtam a jelentkezésemet az ITSH-hoz, bár akkor még nem volt ismerős számomra a cég neve, hiszen abban az évben nyílt meg a debreceni telephely. Az állásbörzén elmondottak alapján megtetszett a vállalat és az általuk kínált állásajánlat is kedvezőnek tűnt, ezért döntöttem mellettük.

Milyen területen dolgozik jelenleg?

Kétféle munkát is végzek, egy szakmai, illetve egy nem szakmai jellegűt. A szakmai pozícióm hálózati adminisztrátor, a másik a csoportvezetői munkakör.

Milyen az IT Services-nél a vállalati kultúra?

A kollégák mindent nyíltan meg tudnak egymással beszélni, de ugyanez jellemző a vezetők és a beosztottak közti kommunikációra is. A vállalatnál „open door policy” van, ami azt jelenti, hogy ha a beosztottnak valamilyen problémája van, akkor nyugodtan fordulhat a feletteséhez. Jellemző, hogy nemcsak az egy csoportban dolgozó kollégák működnek együtt egymással, hanem a csoportok egymás között is. Ehhez hozzá tartozik, hogy a cégnél 27 év az átlagéletkor, fiatalos a hangulat és lendületes a munkavégzés.

Az egyéni vagy a csapatmunka a jellemző?

Inkább a csapatmunka, minden csoportban több ember is végezheti ugyanazt a munkát, így a szabadságok idején át tudják venni egymástól az egyes feladatokat.

Milyen tréningekkel segítették az IT Services-be való beilleszkedését?

2007 június elején indult a cég debreceni munkája, ekkor kerültem be és kezdtem megismerni a kollégákat szakmai és csapatépítő tréningek segítségével. Mindannyian fiatalok voltunk és szinte kivétel nélkül ez volt az első munkahelyünk. Nagyon hamar be lehetett illeszkedni és ameddig a cég még nem volt ilyen nagyméretű, szinte napi szinten beszélt egymással minden kolléga.

    Külföldi tapasztalatokat kínál az IT Services Hungary     

Milyen támogatást nyújt a cég a szakmai tudás bővítéséhez?

Különböző szakmai és nyelvi képzésekkel járulnak hozzá, vagyis ha egy adott munkához a dolgozónak szüksége van bizonyos irányú fejlődésre, akkor az ehhez szükséges tanulmányokat a cég biztosítja. Létezik „on the job” képzés is, ami azt jelenti, hogy a dolgozó az adott munka közben szerzi meg a szükséges tapasztalatot. Tipikusan ilyen, amikor egy munkát át kell venni és külföldre utazunk a tapasztalt kollégákhoz, akik megmutatják, hogy hogyan is néz ki az üzemeltetés éles környezetben. Cégen belül van lehetőség a különböző szakterületek közötti átjárásra is. Ha valaki elérte az adott területen a szakmája csúcsát, akkor kipróbálhat egy másik területet is, horizontálisan, vagy akár vertikálisan is válthat pozíciót.

Milyen nyelvtudásra van szükség az IT Services Hungary Kft-nél?

Az ITSH a német T-Systems leányvállalata, tehát elsősorban a német nyelvtudás a fontos, viszont vannak olyan ügyfeleink, akikkel szemben az angol nyelv az elvárt. Bizonyos szakterületeken a holland és a francia nyelv ismerete is szükséges.

Milyen készségek, képességek a legfontosabbak a vállalatnál való sikeres munkához?

A nyelvismeret mellett az informatikai ismereteket és a szakmai tapasztalatot említeném. Ugyanakkor nem kizáró ok, ha valaki nem rendelkezik informatikai szaktudással, ha jól beszél németül vagy angolul, találhat nálunk olyan pozíciót, amely neki megfelelő.

Mi volt a legnagyobb kihívás, amellyel a céghez kerülésekor szembesült?

Nem sokkal a belépésem után, 2007 októberében Németországba kellett kiutazni két hétre egy német kollégáktól való munkaátvételre. Tapasztalatunkhoz képest óriási felelősséget kaptunk, bedobtak minket a mély vízbe és látták, hogy zökkenőmentesen meg tudjuk oldani a problémákat.
Milyen ösztönző lehetőségekkel járul hozzá a cég a kreatív munkavégzéshez?

Az IT Services épületében pihenőszoba található csocsóasztallal, billiárddal és Wii-vel, itt lehetőség van rá, hogy munkaidőn kívül kikapcsolódjunk. A babzsákfotelekben is lehet pihenni, beszélgetni, illetve működik egy kávézósarok is. Emellett vannak olyan csoportok, ahol lehetőség van arra, hogy rugalmas munkaidőben dolgozzanak a kollégák, vagyis a törzsidőn kívül maguknak oszthatják be a munkaidőt. A kreativitáshoz hozzájárul, hogy a cég minden évben futballkupát szervez a budapesti és a debreceni telephely között. Számomra az egyik fontos ösztönző egy-egy konferencián való részvétel előadóként, valamint az önálló munkavégzésre való lehetőség.