A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 27 magyarországi beruházásról kötött megállapodást csaknem 549 millió euró értékben 2015 első 5 hónapjában. Ha a tárgyalások kedvezően zárulnak, ezek 3,2 milliárd eurónyi befektetést jelentenének, és több mint 25 ezer új munkahely jönne létre.

Az autóipar állt az első helyen, mivel a működőtőke 34 százaléka ebbe a szektorba érkezett, a második helyen pedig a szolgáltató szektor, a globális szolgáltató központok voltak - adta hírül a távirati iroda. A legnagyobb befektető Németország közel 25 százalékos aránnyal, majd az Egyesült Államok következik.

A Magyarországon működő 710 autóipari cég adja a feldolgozóipari teljesítmény közel egyötödét, az exportnak pedig a 18 százalékát. A hazánkban lévő négy nagy autógyártó cég - az Audi Hungaria, a Mercedes-Benz, az Opel és a Magyar Suzuki - 2013-ban 17 ezer 400 embernek adott munkát. Több mint 2000 új munkahelyet teremtettek, kétszáznál is több magyar beszállító vállalattal állnak kapcsolatban, egy tucatnyi felső- és középfokú oktatási intézménnyel tartanak fenn kapcsolatot.

Közel 500 állást kínál az autóipar

Közel 500 állást kínál az autóiparÍme az állások!

- Ilyen autóipari állásokat találhatunk középfokú végzettséggel, diplomásoknak pedig ilyen munkalehetőségeket kínálnak. Közlekedésmérnökök ilyen pozíciókat találhatnak.

- Autószerelő/karosszérialakatos, CNC-forgácsoló, gépszerelő, hegesztő és lakatos állásokat is kínálnak.

- A szakképzettség nélküli autóipari munkákat itt böngészhetjük. Részletek >>>

- A legtöbb állás teljes munkaidős, ám 4 és 6 órás pozíciók is vannak.

- Vezetők és gyakornokok is találhatnak kedvükre való állást, diákmunkát is kínálnak.

- A legtöbb munkánál követelmény az angol nyelv ismerete.

- Budapesten kínálják a legtöbb állást, de Győr-Moson-Sopron, Pest, illetve Fejér megyében is sok munkalehetőség van.

- Külföldi munkát is találhatunk. Részletek >>>

- Az összes autóipari állást itt böngészhetjük!

Több új autót vettek az emberek

Májusban sorban a 21. egymást követő hónapban emelkedett a forgalomba helyezett új autók száma Európában - közölte az európai autóipari ágazat szakmai képviseleti szervezete, az ACEA. Az idei év ötödik hónapjában 1,3 százalékkal, az év első öt hónapjában pedig 6,8 százalékkal az egy évvel korábbihoz képest. Májusban összesen 1,1 millió autót helyeztek forgalomba Európában.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az idei első öt hónapban 5,8 millió autót helyeztek forgalomba Európában és minden főbb piacon növekedés volt. Spanyolországban az egy évvel korábbihoz képest 21,7, Olaszországban 15,2, az Egyesült Királyságban 5,7, Franciaországban 3,8, Németországban pedig 3,6 százalékos.

Magyarországon az ACEA adatai szerint májusban 5867 autót helyeztek forgalomba, 2,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az idei első öt hónapban pedig 29 669 autót, ami 10,9 százalékos növekedésnek felel meg 2014 első öt hónapjához képest.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: állásajánlat, gyártó cég, autóipar, álláskeresés