Több mint hetven új nyerges vontatót vett át a Transalliance Cégcsoporthoz tartozó Rapidsped Zrt. A 132 szerelvényt foglalkoztató cég ezzel közel került ahhoz, hogy a magyarországi fuvarozási piac egyik legfiatalabb, legmodernebb flottájával és legképzettebb sofőrjeivel rendelkezzen.

A szeghalmi székhelyű, de budapesti fuvarszervezési irodával is rendelkező Rapidsped Zrt. huszonöt évvel ezelőtt jött létre, majd 2006 óta a francia Transalliance Cégcsoport magyarországi leányvállalata, mely Európa egyik meghatározó szállítmányozó és logisztikai szolgáltatója.

Közel 200 főnek ad munkát a Rapidsped

A Transalliance Cégcsoport 3200 nyerges vontatót és 4000 pótkocsit mozgat, összesen 700 ezer négyzetméternyi raktárkapacitással rendelkezik Európában, valamint 4200 munkatársat foglalkoztat világszerte. Profiljában tengeri és légi szállítmányozás is szerepel.

Magyarországon a Rapidsped Zrt., mint a cégcsoport legnagyobb leányvállalata, 110 ponyvás és 22 silós nyerges szerelvényt üzemeltet és egy 3600 négyzetméteres raktárral áll ügyfelei rendelkezésére. Közel kétszáz főt foglalkoztat, melynek nagy része nemzetközi kamionsofőr. Az új vontatók beszerzésével a járműpark átlagos életkora kevesebb, mint egy év.

"Az új vontatók teljesítménye és gazdaságossága figyelemre méltó, de ahhoz, hogy ezek a tulajdonságok érvényre jussanak, a sofőröknek is tudniuk kell használni ezeket" - mondta el Szappanos György, a vállalat vezérigazgatója. A cég nagy figyelmet fordít a gépkocsivezetők képzésére a felvételtől kezdődően és folyamatos oktatásokkal, továbbképzésekkel segíti a munkájukat, hogy a szakmájuk legjobbjai legyenek.

Közel 200 főnek ad munkát a Rapidsped

"A képzéseink eredményességét bizonyítja az is, hogy a '2015 legkiválóbb magyar kamionsofőrje' versenyen négy Rapidspedes kolléga is a legjobb negyvenöt között tudott lenni egyedülálló módon a többi céggel szemben" - tette hozzá a vezérigazgató.

Az új járművek beszerzése nem csak egyféle vérfrissítés a flottában, hanem a vállalat egyre növekvő fuvarfeladatainak ellátását is szolgálja.

"A járművek és ezzel együtt a jól képzett gépkocsivezetők létszámát a jövőben tovább kívánjuk növelni, továbbra is nagy hangsúlyt helyezve a minőségre a kiválasztás és továbbképzés területén, hiszen megbízóink nagy, neves cégek, melyek elvárásait csakis magas minőségi munkával tudjuk kielégíteni. Évek óta részt veszünk a szakmájukat most kezdő nemzetközi kamionsofőrök felkészítésében, mentoraink minden tudásukat igyekeznek átadni, hogy az új kollégák a szakma és a megbízók minden elvárását képesek legyenek teljesíteni, de a tapasztalatunk szerint a gyakorlott, több éves gyakorlattal rendelkező gépkocsivezetők is örömmel vesznek részt a beilleszkedésüket segítő mentor programban" - mondta el Szappanos György.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Címkék: munkahelyteremtés, szállítmányozás, sofőr, kamion, képzés