Kilép a szuperszakszervezetből az egyik tag

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) 2015. szeptember 15-én döntött a Magyar Szakszervezeti Szövetségben (MASZSZ) fennálló tagságának ügyében. A SZEF Szövetségi Tanácsa kinyilvánította, hogy a három konföderációból álló szövetségből 2015. szeptember 16-ai hatállyal kiválik.

A döntés legfőbb oka az, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben és országos érdekegyeztetési viszonyok között a közszolgálatok eltérő helyzete a teljes fúziót nem teszi indokolttá, az önálló jogi személyiségű konföderációként való részvétel egy másik konföderációban viszont tisztázhatatlan ellentmondásokat teremt és ezért hosszú távon fenntarthatatlan.

Kilép a szuperszakszervezetből az egyik tag

A SZEF vezetőinek és vezetőtestületeinek az a szándéka, hogy nemcsak a szakszervezetek között feltétlenül szükséges szolidaritásra és jó kapcsolatra, hanem ezen túlmenően szoros együttműködésre törekszenek a MASZSZ konföderációval és tagszakszervezeteivel.

Keresik a közös és hatékony cselekvés lehetőségeit, saját tagjaik szempontjait figyelembe véve támogatják a MASZSZ érdekképviseleti céljait, kiemelten a közszolgálat területén, de lehetőségeik szerint a munka világának egészében is. Jelezték a lapunknak eljuttatott közleményben: nem vetik el a későbbi csatlakozás vagy szorosabb szervezeti együttműködés egyéb módjainak a lehetőségét sem.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mint arról már korábban beszámoltunk: a Magyar Szakszervezeti Szövetség 2013 decemberében alakult. Az Autonóm Szakszervetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma integrációjával Magyarország legnagyobb - mintegy 250 ezer taggal rendelkező - érdekvédelmi szervezete jött ekkor létre.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkavállalói érdekképviselet, szakszervezet, közszféra