A távmunka után a körforgásos irodai ültetési rend a legújabb kísérlet, amellyel a vállalatok megpróbálják az alkalmazottak termelékenységét és kreativitását növelni. 

A Wall Street Journal beszámolója szerint egyre több nagyvállalatnál jöttek rá arra, hogy a munkamorál, a termelékenység és a munkahelyi légkör szoros összefüggésben áll azzal, kik a közvetlen szomszédaink az irodai asztalnál. 

"Nincs értelme megváltoztatni egy szervezet felépítését, ha a dolgozók ugyanazon a helyen dolgoznak továbbra is, a hatás ugyanis nem lesz érzékelhető. Ezzel szemben, ha a szervezeti felépítés változatlan marad, de a munkatársak ültetési rendjét teljesen átalakítjuk, minden megváltozik" - fogalmaz Ben Waber, a bostoni székhelyű Sociometric Solutions cég vezérigazgatója.

A szakértő szerint a munkavállalók egy teljes munkanap alatt 40-60 százalékban kizárólag azokkal a kollégákkal kommunikálnak (személyes beszélgetés, e-mail, chat), akik közvetlen szomszédjaik az asztalnál vagy a munkaállomáson. Annak az esélye, hogy egy dolgozó a tőle két blokkal távolabb található munkatárssal kommunikál, csupán 5-10 százalék. Egy másik emeleten dolgozó kollégával pedig gyakorlatilag csak értekezleteken futunk össze.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A szakértő szerint a vállalatok számára új távlatokat nyithat a dinamikus ültetési rend bevezetése, melynek értelmében a dolgozók minden hónapban vagy negyedévben új helyre, új asztalhoz, új kollégák közé kerülnek. A lépéssel a dolgozók együttműködése, a különböző szervezeti egységek közötti kommunikáció és a termelékenység is nőhet.

A kísérlet során a cégek arra is fényt deríthetnek, hogy mely osztályokat érdemes egymás mellé helyezni a legjobb eredmények elérésének érdekében. Bizonyos vállalatok esetében az irányított ültetést mindig egy-egy új munkatárs érkezéséhez kötik, az új kollégával együtt a régiek is más asztalhoz költöznek. 

Szakértők szerint a dinamikus ültetési rend nemcsak olcsó megoldás, de segíthet egy vállalatnak, hogy lentről építkezve megújuljon. A trend kezdetének tekinthető, hogy évekkel ezelőtt számos cég költözött egyterű irodába, ahol a különböző részlegeken dolgozókat maximum térelválasztókkal szeparálták el.

Az egy légterű irodában sok esetben a vezetők is láthatóvá váltak üvegfalú, vagy félig nyitott kialakítású dolgozószobákban. Ezt fejleszti tovább az új elképzelés, mely szerint a vállalati vezetés a közvetlen ültetési terv alkalmazásával még többet hozhat ki dolgozóiból.

Az irodai designt és munkapszichológiát kutató szakértők szerint azonban a cégeknek nem árt óvatosnak lenni, hogy kit ültetnek egymás mellé. A szervezeti egységenként való csoportosítás előnye, hogy növeli a hatékonyságot és a koncentrációt, a különböző szervezeti egységekben dolgozók vegyítése pedig innovációhoz vezet - fogalmazott Christian Catalini, a Massachusetts Institute of Technology oktatója.

Bizonyos esetekben azonban a dolgozók rendszeres költöztetése negatív hatással is járhat, a munkatársakban kialakulhat az az érzés, hogy nem rendelkeznek kontrollal saját helyzetük felett - figyelmeztet a szakértő.

Összeállította: Fogas Krisztina

Címkék: iroda, ültetés, kreativitás, távmunka