Emelkedett a nők száma a munkaerőpiacon az utóbbi egy évben, de ezzel párhuzamosan a két nem közötti fizetési különbségek is nőttek - derül ki a Hay Group nemrég készült felméréséből.

A vizsgált magyar munkavállalók csaknem fele (46,5 százaléka) volt nő. 2013-ban a felső vezetőknek csupán 22,6 százaléka került ki a "szebbik nem" soraiból, ami enyhe növekedést mutat a 2010-es 19,1 százalékhoz és a 2012-es 18,3 százalékhoz képest. Ugyanez a tendencia figyelhető meg az összes többi kategóriában: bár sehol sem dolgozik több nő, mint férfi, de a helyzet a korábbi felmérésekhez képest valamelyest javult.

Alacsonyabb a nők bére

A nők a hasonló munkakörben dolgozó férfiak alapbérének átlagosan 92,3 százalékát keresik. A női alapbérek minden munkaköri csoportban elmaradnak a férfiakétól, és 2012-höz képest szinte mindenütt romlott a bérezésük, csak a szakértők esetében javult kissé a helyzet.

Kevesebbet keresnek a nők, mint a férfiak

A bónuszokat figyelembe véve kiderült, hogy a nők átlagosan csupán a férfiak bónuszának a 85,3 százalékát kapják kézhez, ami enyhe növekedés korábbi adatokhoz képest. A felső vezetők körében, ahol nyilván a legnagyobb bónuszok vannak, ez az arány 80,7 százalék.

A Hay Group rámutat: szakértői pozíciókban szinte kétszer akkora az esélye egy férfinak arra, hogy céges autót kapjon, mint egy nőnek, és még középvezetői szinten is jelentős különbség figyelhető meg a férfiaknak és a nőknek járó gépkocsik arányában. Ez részben azért van, mert az értékesítői és mérnöki munkakörökben kiugróan magas a férfi munkavállalók aránya.

Kevesebbel is megelégszenek a nők

A nők a vágyott nettó átlagkereset megadásakor átlagosan 25 ezer forinttal alacsonyabb összeget jelöltek meg, mint a férfiak. Ez a különbség megmaradt akkor is, amikor az életszínvonaluk fenntartásához szükséges jövedelemről kérdezték őket - derült ki az Educatio Nonprofit Kft. által korábban készített Diplomás pályakövetés kutatásból, amelyben végzős felsőoktatási hallgatókat kérdeztek meg.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egyedül a műszaki területen nem érvényes ez az állítás, ott ugyanis a nők vágynak több pénzre. A legnagyobb eltérés a jogi és igazgatási, illetve a társadalomtudományi képzésen tanuló férfiak és nők elképzelése között van, itt 13 százalékkal "kevesebbre tartják" magukat a nők. A különbség abból is fakad, hogy a nők és férfiak más-más pályákra lépnek nagyobb arányban. Például a kevésbé jól fizető szakmákban - mint a pedagógus - nagyobb a nők aránya.

Az EU lépéseket sürget

A férfiak és a nők órabére közötti bérszakadék a brüsszeli összesítések szerint az elmúlt években nem nagyon csökkent. 2014 márciusában az EU egészét tekintve 16,4 százalék volt, míg az elmúlt években 17 százalék körül vagy afölött mozgott - írta az MTI.

Európai Bizottság arra kérte az uniós tagállamokat, hogy tegyék átláthatóbbá a nők és a férfiak fizetéséről szóló információkat, és ezáltal segítsék a fennálló különbségek megszüntetését. 2015-re várnak majd beszámolót, hogy mit sikerült tenni a különbségek csökkentéséért.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: női munka, fizetés, bér, jövedelem, felsőoktatás