Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!
Az első hóról sokaknak nem a hóemberek meg a szánkózás ugranak be, hanem a felsővezeték-szakadás, a latyak, a reggeli dugó és a szinte elkerülhetetlen késés a munkából. A havazás miatti járattörlések és késések pár perctől extrém esetben akár egy-két óráig terjedő munkahelyi késést is eredményezhetnek, főleg ingázók esetén. Az autóval közlekedők dolgát is megnehezíti a frissen esett hó: lassabban haladunk az utakon, több a baleset. Mit tehetünk, ha látjuk, hogy el fogunk késni?
 

Jelezzük időben, hogy nem érünk be időben!

Telefonon, sms-ben jelezzük felettesünknek, hogy késni fogunk. Írjuk meg az okot és azt is, hogy várhatóan mikor fogunk megérkezni. 
 
Kérjünk igazolást!
 
Sok esetben nagyvonalú a munkáltató, ha nem rendszeres a késés és egyébként elégedettek a teljesítményünkkel. Vannak azonban helyzetek, amikor érdemes bebiztosítani magunkat: a vasúttársaság és a busztársaságok is adnak ki igazolásokat 15 percet meghaladó késés esetén. A MÁV-tól a pályaudvarok forgalmi irodájában, a Volántól a buszállomások forgalmi szolgálatán lehet igazolást kérni, mely ott helyben kézhez vehető. Hogy néz ki egy igazolás? Egy előre nyomtatott űrlap, mely tartalmazza az útviszonylatot, a dátumot és a járat információt valamint a késés mértékét. 
 
Mikor lehet gond a késésből?
 
Egy-egy késés a legtöbb esetben önmagában nem von maga után felmondást, a munkáltató saját hatáskörében eldöntheti viszont, hogy szankcionálja-e valamilyen módon. Gyakori következmény a késéssel időarányos, munkabérből történő levonás, ami a gyakorlatban nem egészen levonást jelent, hiszen a dolgozó valójában nem dolgozott az adott időszakban. Előszeretettel használják még a bónuszmegvonást és a többletszabadságok elvételét is olyan munkavállalóknál, akik nem érnek be időben. 
Ha azonban rendszeres késésről van szó, akkor könnyen lehet, hogy új munkahely után kell néznünk. A Munka Törvénykönyve -és a munkáltatók is- ugyanis alapvető kötelezettségként tüntetik fel a munkaidőben való rendelkezésre állást. 
 

Pályamódosítás

 
 
Ha gyakran elkésünk, érdemes megnézni, hogy nincs-e a lakóhelyünkhöz közelebb eső munkahely. Jelöljük be, mely területek jöhetnek szóba, használjuk személyre szabott beállításainkat, vagy nézzünk szét a legfrissebb hirdetések között. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan nem maradunk le a számunkra legmegfelelőbb munkáról!