Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy érvényes mindegyikünkre: amennyiben átszervezések veszik kezdetét a munkahelyünkön, az mindenképpen kihat a saját karrierünkre is. Legyünk hát résen, és cselekedjünk időben!

Nézzük, mire érdemes ilyenkor felkészülnünk!

1. Bizonytalanság uralkodik el a cégen - és rajtunk is

A változásnak kevés őszinte híve van, pláne, ha nem önszántunkból kerülünk megváltozott körülmények közé. Felborul az addigi napi rutin, ki kell jönnünk a komfortzónából, és elég gyakran új módszereket, folyamatokat kell megtanulnunk és alkalmaznunk. Közben lehet, hogy nem kapunk elegendő információt, elkezdődnek a hatalmi játszmák a csapaton belül is, mindenki menti, ami még menthető. A rendet felváltja a káosz. És ez kihat a napi munkánkra is, ami viszont később visszaüthet.

2. Új lendületet várnak tőlünk 

Nincs ezzel semmi baj, ha alapvetően lelkesek és motiváltak vagyunk. Ám az esetek többségében nem szoktunk tapsikolni az átszervezések hallatán, mert jól tudjuk, hogy csak valamilyen racionális ill. költségtényező áll a háttérben. Vagyis ugyanazért a fizetésért többet és lelkesebben kell dolgoznunk. Ha pedig már kiégtünk, és a főnökünk semmilyen új kihívást, szakmai fejlődési lehetőséget nem tud ígérni nekünk, akkor egy átszervezés hatására sem újul meg a lendületünk. Eljátszhatjuk ideig-óráig ezt a szerepet, de érdemes már ma új állás után nézni.

3. Megnő a munkaidőnk

Az átszervezés elején biztos, hogy több időnkbe fog telni a változások átültetése a napi rutinba. Lehet, hogy több megbeszélésen kell részt vennünk, jóval többet kell adminisztrálnunk, és így tovább. Ne legyünk türelmetlenek, de ne is mártírkodjunk: ha túlórázunk is időnként, az pedig ne váljon megszokottá és rendszeressé. Inkább tartsuk szemünket a munkaerőpiacon és a nekünk való új álláslehetőségeken, és mindjárt nem érezzük kiszolgáltatva magunkat.

Karrierépítés: 7x1 tipp átszervezések esetére

4. Nagyobb hatékonyságot, több eredményt kell produkálnunk

Ahogy már utaltunk rá, az átszervezések hátterében elég gyakran racionális okok állnak. Ezért hatékonyabb munkavégzést és több, mérhető eredményt várnak tőlünk is - ám plusz erőforrást, fejlesztést, pénzráfordítást minden bizonnyal nem kapunk hozzá. "Legyünk kreatívak!" - kaphatjuk meg a tanácsot, és még az is elképzelhető, hogy valamilyen mértékben ez jogos. Ám a végletekig nem lehet ebben elmenni, mi is jól tudjuk. Ezért ha úgy érezzük, hogy túlzás a vezetőség elvárása, és egyértelműen sérül a munkánk, a feladatkörünk, az egészségünk is akár, ne menjük ebbe bele. Jelezzük, hogy hol a határ. És ne feledkezzünk el mindennap ránézni az új álláslehetőségekre!

TÖBB MINT HATEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

5. Új kolléga / vezető / tulajdonos érkezik

Minőségi csere vagy költségracionalizálás is állhat a személyi változások hátterében, ami - akárhogy is nézzük, újabb változásokat és további bizonytalanságokat eredményez a mindennapjainkban. Ha szerencsénk van, pozitív előjelű az új "jövevény", ám ugyanúgy az ellenkezőjét is kifoghatjuk. Mindenesetre az első figyelmeztető jelre már érdemes reagálnunk - minimum azzal, hogy feltöltjük aktualizált önéletrajzunkat ide!

6. Elbocsáthatnak bennünket

Az átszervezések szele elérheti a csapatunk összetételét, újraszervezését is. Ne üljünk ölbe tett kézzel, és ne vegyük készpénznek azt, ha arról biztosítanak bennünket, hogy a mi munkánkat, pozíciónkat nem fogja érinteni a változás. Persze, ettől még egyáltalán nem kell rettegnünk az elbocsátástól, de a szemünk innentől fogva minden nap legyen rajta a meghirdetett állásokon.

Arról nem is beszélve, hogy ha új a főnök, újak a folyamatok, más szempontok figyelembe vételével dolgozunk a jövőben, az is elképzelhető, hogy ennek kapcsán fény derül korábbi hibáinkra, téves döntéseinkre. Hiába tudjuk, hogy csak az nem hibázik, aki nem is dolgozik, mégsem szívesen szembesülünk azzal, hogy valamit nem a legtökéletesebben intéztünk a múltban.

7. Jövőbeli kilátások

A változás újabb változást szülhet, nincs ez másképp egy céges átszervezés után sem. Ha a cég szempontjából az átszervezés nem hozza be a hozzá fűzött reményeket, akkor bizony újabb megszorítások jönnek, vagy éppen eladásra kerül, csődbe megy, és bezárja kapuit. Ne tétlenkedjünk!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

De ezzel még nincs vége.A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is! Töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást,hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal. Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, átszervezés, bizonytalanság, tippek