Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A rólunk alkotott kép nagyon gyakran az általunk keltett első benyomáson múlik: ennek része a hajviseletünk, a ruházatunk, a gesztusaink, a kézfogásunk, és a hangunk is. Az ápoltság egy állásinterjún vagy egy üzleti megbeszélésen is alapvető, arra azonban már valószínűleg kevesebben gondolnak, hogy bizonyos hajszínek és fazonok akaratlanul is pozitívabb hatást keltenek, és bizony akadnak olyan frizurák is, amelyek megítélése kevésbé lesz professzionális. Lássunk, mi melyik táborba tartozunk!

Árulkodó jelek

Az általános vélekedés szerint hajunk rendkívüli módon összefügg tettrekészségünkkel: a férfiak fele, míg a nők hatvan százaléka ugyanis jobban teljesít, sőt motiváltabb is, ha ápolt és sikkes a frizurája. De ez még nem minden! Azok a hölgyek, akik lófarokban hordják a hajukat, erősebbnek és kompetensebbnek tűnnek azoknál a társaiknál, akik mindig kibontva viselik loboncukat. A rendezetlen, ápolatlan hajkorona az életben és a munkában is káoszos személyiséget és megbízhatatlanságot sejtet. Mindezeken túl hajunk színe és hossza is árulkodó a munkához való hozzáállásunkat illetően.

Karrier és frizura? Van összefüggés! - munka, karrier, megjelenés

Színt vallunk

Rossz hír a szőke hajkoronájúaknak, hogy szakmailag kevesebb megbecsülésre számíthatnak, mint az egyéb hajszínnel rendelkező kollégáik: a felmérések szerint a szőkéket ugyan barátságosnak, kedvesnek, de ezzel egyidejűleg segítségre szorulónak, szakmailag inkompetensnek titulálják, ráadásul a megítélésbe némi erotikus színezet is vegyül. Mindez a klisészerű gondolkodás következménye, amire magabiztos fellépéssel és hiteles kommunikációval abszolút rácáfolhatunk. Ha mindenképp a szőke a mi színünk, platina helyett mézszőke árnyalatot válasszunk.

A többségben lévő barnákat jellemzően intelligensnek, képzettnek és megfontoltnak ítélik a velük találkozók, néhányak azonban beképzeltnek vagy arrogánsnak gondolhatják őket. Karrierjük során elismertek, és többnyire tisztelet veszi körül őket, erre azonban az érintettek viselkedésükkel is rá kell, hogy szolgáljanak.

A ritkaságnak számító vörös hajúak erőt és temperamentumot sugallnak, ugyanakkor szexuális kisugárzásukat is erősebbnek ítélik a környezetükben lévők, ami a hölgyekre nézve sajnos bizony hátránnyal járhat. Az viszont kétségtelen előny, hogy a vörös frizura viselője kitűnik a tömegből, így bizonyos területeken, pozíciókban igazi befutó lehet. Ez utóbbi megfontolásból azonban ne festessük vörösre a hajunkat, ez a markáns szín ugyanis egyáltalán nem áll jól mindenkinek!    

Ma már nem ritka az sem, hogy valaki színes, kék, zöld, lila frizurával jelenik meg az állásinterjún, vagy a munkahelyén. A hajunk miatt természetesen nem eshetünk negatív megítélés alá, ajánlott azonban mérlegre tennünk, mely területen is tevékenykedünk, vagy szeretnénk elhelyezkedni. A kreativitást, lendületet, innovációt kívánó szakmák garantáltan nyitottabbak a szokatlan hajviseletekre, ahol azonban rendszeresen kell ügyfelekkel találkoznunk, vagy vezetői pozícióra pályázunk, valószínűleg szolidabb megjelenést várnak el tőlünk. 

Hosszú vagy rövid?

Ami a hajunk hosszát illeti, a közvélemény a trendek hatására gyakran változik. A hölgyeknél sokáig a hosszú haj volt a nőiesség szimbóluma, ma azonban egy csinos, rövid frizura már egyértelműen pozitív hatást kelt: magabiztosságról, határozottságról és intelligenciáról tanúskodik, de természetesen egy megfelelően karbantartott, szépen vágott hosszú fazonnal is ugyanilyen benyomást tehetünk. Férfiak esetében is egyre változatosabb hajvágási stílusok jelennek meg: az ő esetükben továbbra is a rövid haj a legprofesszionálisabb. Aki a legújabb divatirányzatokkal kacérkodik, tartsa szem előtt, hogy a kevesebb mindig több, a munka világában biztosan!

Amennyiben állást keresünk, váltáson gondolkodunk, vagy szintet lépnénk karrierünkben, érdemes megjegyeznünk a fentieket. Ha szükséges, inkább adjunk lejjebb egyéniségünk ilyen módú kifejezéséből, és helyezzük a hangsúlyt a szakmailag is hiteles megjelenésre. Lehetőségeink száma szinte végtelen, aktuálisan 13.000 állás közül válogathatunk. Váljunk láthatóvá a munkáltatók számára is, frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide. Ha pedig nem akarunk lemaradni egyetlen munkáról sem, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, megjelenés, frizura