Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egyre több ágazatban, közöttük a pénzügyi szektorban is nyílnak az újabb munkalehetőségek, ennek köszönhetően a pénzügyis szakemberek iránt megnőtt a kereslet, olvasható a Hays Hungary 2017-es Salary Guide és piaci áttekintés kiadványából.

Egyszerűbb és komplex pénzügyi pozíciókat hoznak be a multik

Két fontos változás jellemzi a pénzügyi munkaerőpiacot. Jogi környezetben 2018-ban már kötelező lesz azoknak a pénzügyi intézményeknek és vállalatoknak, amelyeknek az anyavállalata tőzsdén bejegyzett, az IFRS szerinti pénzügyi beszámoló elkészítése. Ennek köszönhetően várható, hogy az IFRS szerint jelentő cégek száma növekedni fog.

Másodrészt, számtalan SSC (Shared Service Center) kezdett áttérni az egyszerűbb pénzügyi pozíciókra, amikhez a kelet-európai országokban nem feltétlenül szükséges pénzügyi háttér. Ezzel ellentétben, az afrikai és ázsiai régiók egyre komplexebb pénzügyi munkaköröket hoznak Magyarországra.

Ez a két tényező hozzájárult ahhoz, hogy az IFRS ismeretekkel és magabiztos angol nyelvtudással rendelkező könyvelők és kontrollerek iránt megnövekedett kereslet.

Mindezt jól tükrözi a bérek általános növekedése is:

Könyvelő

Kapósak a pénzügyesek

Kontroller

Kapósak a pénzügyesek

Pénzügyi vezető

Kapósak a pénzügyesek

Audit

Kapósak a pénzügyesek

Adózási szakemberek

Kapósak a pénzügyesek

Compliance

Kapósak a pénzügyesek

Forrás: Hays

 

Keresik az adótanácsadó és pénzügyi szakembereket  

Pénzügyi területen folyamatosan nő az igény az adótanácsadói szolgáltatásokra és a bérszámfejtőkre. Több vállalat, főként gyártási területen, kezdte el kiépíteni a saját adótanácsadói csapatát. Így vállalati oldalon is egyre több karrierlehetőség mutatkozik.

Bár a munkaerőpiac viszonylag lassan reagál a kereslet és kínálat változásaira, a szakemberek arra számítanak, hogy a közel összes pénzügyi területen fellelhető jelölthiány pozitívan határozza meg az elkövetkező éveket.

Próbálkozzunk tehát minél több irányban, s eközben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket tudunk majd hozni.

 

 

Készítette: Sebők Viktória

 A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala