A program megalkotásakor nem az volt a szándék, hogy egy újabb díjat "dobjanak a piacra", hanem az, hogy elismerjék a munkahelyi esélyegyenlőség, sokszínűség felé vezető, stratégiailag is jól végiggondolt egyéni kezdeményezéseket, vállalásokat.

Ezt a sorrendiséget azért is tartja a szervezetfejlesztési modellt megalkotó mtd fontosnak, mert hisznek a vezetői és a munkavállalói bevonáson, a valódi igények feltérképezésén alapuló sokszínűségi fejlesztési folyamatokban, amelyek az üzleti eredményességet pozitívan befolyásolják.

"Nagy öröm számunkra, hogy a sokszínűvé, befogadóvá válni kívánó szervezetek száma egyre növekszik és ebben a folyamatban van lehetőségünk támogatóként megjelenni" - mondta Németh Judit, az mtd Tanácsadói Közösség alapítója.

A Profession.hu-n ilyen munkákat kínálnak a megváltozott munkaképességű dolgozóknak!

Jól jártak a befogadó munkahelyek

"Ha a 3 éves folyamat során ezt a tulajdonosok, illetve a vezetőség is felismeri és a közösen kialakított mutatók alá is támasztják mindezt, már óriási eredményeket sikerült együtt elérnünk!" - tette hozzá.

A díjazottak:

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. A McDonald's Magyarországi Étteremhálózat Kft. növelni szeretné a megváltozott munkaképességű alkalmazottainak létszámát, és e stratégiai cél mögé felsorakoztatták 3 hónapra, 1 évre és 3 évre szóló vállalásaikat, terveiket. Többek között részt fognak venni képzéseken, tréningeken, állásbörzéken, rendeznek vállalati tapasztalatmegosztó fórumot, be kívánnak kapcsolódni különféle projektekbe, kampányokba, illetve tervezik fogyatékos fiatalok munkavállalási kompetenciáinak fejlesztését is.

"Az mtd Tanácsadói Közösség Prizma modelljéhez azért csatlakoztunk 2014-ben, hogy felülvizsgáljuk a meglévő HR-rendszereinket, az ezen a területen végzett munkánk hatását annak érdekében, hogy a sokszínűség terén további lépéseket tudjunk tenni" - mondta Gáspár Ferenc, a vállalat HR-igazgatója.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. A másik szervezet egy CE jelöléssel foglalkozó magyar tulajdonú kisvállalkozás, a SAASCO Tanácsadó és Mérnöki Iroda Kft. Az ő vállalásaik is nagyon komolyak: nem kisebb célt tűztek maguk elé, mint az összlétszám megduplázását, amelyből szeretnék, ha az új kollégák egyharmada megváltozott munkaképességű ember lenne. Mindehhez valódi HR-fejlesztések is társulnak majd, munkaköröket elemeznek, újakat alakítanak ki, képzéseken vesznek részt, új toborzási-kiválasztási módszereket, informatikai fejlesztéseket vezetnek be.

A tervezett fejlesztési folyamatok megvalósulását az mtd Tanácsadói Közösség 1 év és 3 év elteltét követően monitorozza, és ha vállalások teljesülnek, akkor egy magasabb szintű elismeréssel ("Elismert befogadó munkahely") és ennek megfelelő logóval díjazza a vállalkozást.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A helyzetfeltárással induló, folyamatos fejlődést generáló modell bevezető fázisa minden vállalkozás számára díjmentesen elérhető.

Az mtd Tanácsadói Közösség az mtd PRIZMA szervezetfejlesztési modell bevezetésével azt kívánja ösztönözni, hogy az esélyegyenlőség, sokszínűség terén tevékeny vállalatok, ne elégedjenek meg az elért eredményekkel, hanem a folyamatos fejlesztés elve mentén vigyék tovább, újabb és újabb akciók bevezetésével tökéletesítsék a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatását célzó stratégiájukat.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, megváltozott munkaképességű, díj, elismerés, fejlesztés, tanácsadás