Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az IBM 250 új munkahelyet létesített Székesfehérváron, új gyárat épít Rajkán az I. G. Gasket Kft., ahol hatvannal több ember dolgozhat majd. Átadták az EPCOS Kft. új üzemcsarnokát Szombathelyen, a fejlesztések miatt 200 újabb dolgozót vesznek fel. Az Audi 1200 új álláshelyet teremtett 2011-ben, és további munkaerő-felvételt tervez. A Suzukinál pedig mégsem lesznek elbocsátások.

Az IBM kétmilliárd forintból bővítette az egész Európát és Észak-Amerikát kiszolgáló szolgáltató központjának kapacitását, és 250 fővel növelte létszámát Székesfehérváron – jelentették be a projekt zárórendezvényén. Takács Zoltán, az IBM Data Storage Systems Kft. igazgatója a fejlesztés céljáról elmondta, szakképzett IT-specialistákkal kívánták bővíteni munkaerő-állományukat. A programot az Új Széchenyi Terv 509 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrással támogatta. Az új irodák és munkaállomások felépítését követően tavaly decemberben az összes tervezett munkahelyet betöltötték. Hangsúlyozta, az új munkatársak magas szintű szolgáltatásokat nyújtanak üzleti partnereiknek, ezért fontos követelmény volt az angolon kívül legalább egy európai nyelv ismerete. Az idén tovább fogják bővíteni a szolgáltató központot és a létszámot is – közölte a cég.

Mintegy 810 millió forintos projekt keretében épít gyárat a magyar-osztrák-szlovák hármas határnál fekvő Rajkán az autóipari gumitermékeket gyártó I. G. Gasket International Kft. A társaság közlése szerint az összegből 213 millió forintot az Új Széchenyi Terv pályázatán nyertek el. A beruházás eredményeként hatvan új munkahelyet teremtenek. Az építkezés várhatóan márciusig tart, ezt követően kezdődhet meg az üzemcsarnokok felszerelése.

Itt lesznek új munkahelyek

Csaknem egymilliárd forint értékű fejlesztést valósított meg az elektronikai alkatrészeket gyártó EPCOS Kft. Szombathelyen, ennek részeként egy 5500 négyzetméter hasznos alapterületű új gyártócsarnokot is felépítettek, amelyet kedden adtak át. A fejlesztéshez a cég 260 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást kapott a Regionális Operatív Program (ROP) ipartelepítésre szolgáló keretéből, a beruházásnak köszönhetően 35 új munkahely létesült – mondta Takács Balázs ügyvezető. Szólt arról is, az EPCOS Kft. hosszú távra tervez Szombathelyen, továbbra is a szűkebb régió kiemelkedő foglalkoztatója kíván lenni.

Rekordévet zárt az Audi Hungaria: motorból 14,3 százalékkal többet, 1,884 milliót gyártottak, mint 2010-ben, míg a gyártósorról legördülő 39 480 autó száma 2,4 százalékkal haladta meg az előző esztendeit. Tavaly a társaság mintegy 1200 új munkatársat vett fel és december 31-én 7322 embert foglalkoztatott. Elindultak a gyárbővítéséhez kapcsolódó projektek is, mint a munkatársak képzése és továbbképzése is az új járműgyári feladatokra, valamint az új oktatóközpont megnyitása. A szerszámgyár területe, mintegy kétszeresére, 28 ezer négyzetméterre nőtt. A fejlesztéshez kapcsolódóan a vállalat mintegy 60 új munkahelyet hoz létre.

Megtartja dolgozóit a Magyar Suzuki Esztergomban, nem lesz létszámcsökkentés – jelentette ki a vállalat kommunikációs vezetője. Ruska Viktória közölte: továbbra is 3400 fő marad a létszám. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is 170 ezer autó gyártását tervezik. A saját dolgozó mellett az első körös beszállítóknál 18 ezer munkahely és további 84 cégnél 32 600 állás köszönhető a gyárnak.