Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Gyorsabban, lényegretörően

Lényegesen többen adják be országszerte a jelentkezésüket egy-egy állásra, amivel többletmunkát generálnak, a szintén karcsúsított HR osztályoknak, amire a realitás mentén csak úgy lehet reagálni, ha a kiválasztás első köreit felgyorsítják és egyszerűsítik a kollégák – mondja a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöknője. A régebbi nyugodt, higgadt tempó fordulatszámát megemelkedett, minek eredményeképpen ma a lényeges elemekre fókuszálnak, amely tendencia azt eredményezi, hogy rövidülnek az interjúk és megnő a telefonos lekérdezés aránya és jelentősége.

Interjú az éterben

Ma, 2011-ben egyre több munkaadó választja a lehető legköltséghatékonyabb és gyorsabb interjú lehetőséget, amihez csak egy telefonkészülékre van szükség.

Csaposs Noémi arra hívja fel a munkakeresők figyelmét, hogy ami régebben pusztán formalitás volt, az ma akár döntő érv lehet egy pozíció odaítélésében. A beérkezett önéletrajzokban feltüntetett információk alapján kiválasztott jelölteket már nem azért hívják fel, hogy időpontot egyeztessenek velük, hanem azért, hogy a kiválasztás első körét, az előszűrést bonyolítsák le velük, ami jelentős változás az előző évekhez képest.

Érdemes minden jelentkezőnek arra kalkulálni, hogy ha megszólal a telefon, annak tétje van, mégpedig igen komoly. Megfelelő technikákkal telefonon keresztül az ember ugyanúgy kibontható, mint élőben, egy íróasztal mögött, ezért a szakember azt tanácsolja, hogy mindenki legyen őszinte, természetes, mert a mesterkéltség, az álca a telefonkészüléken keresztül is dekódolható.

  Interjútrend 2011 - Miben változtak az állásinterjúk az elmúlt években?  

Az első, már az utolsó kör

Hunyadi Katalin gazdasági területen, egy középvezetői pozíciót pályázott meg.
Amikor személyes interjúra hívták az esélytelenek nyugalmával lépett a vállalat tárgyalójába. Nagyon meglepődtem, hogy a felém intézett kérdések lényegében a személyiségem, az egyéniségem összetevőire koncentrálódtak, szemben a szakirányú végzettségekkel, munkatapasztalatokkal – mondja a gyakorlott állásvadász, akit határozottan elbizonytalanított ez a jelenség.

Megszoktam, hogy a munkáról beszélünk az első interjún, nem pedig arról, hogy milyen kollégákkal és miként szeretek együttműködni. A szakmai kérdések az önéletrajzból egyértelműen körvonalazódtak és megfeleltek az elvárásoknak, de a személyiségjegyeim nem derültek ki, és amire nem voltam igazán felkészülve, kiderült, hogy ez a kiválasztás utolsó felvonása volt – vallja Katalin, aki szerint érdemes ma az első interjúra úgy menni, mintha az utolsó mennénk.

Tanácsok munkakeresőknek

Csaposs Noémi szerint az önéletrajzokkal kapcsolatban általános hiányosságok tapasztalhatóak, meglepő módon inkább a gyakorlottabb munkakeresők részéről. A CV-k túl rövidek és foghíjasak. Formailag jellemzően a jobban áttekinthető amerikai verziót preferálják a jelöltek, de a többség csak címszavakból csapja össze az anyagot. Így éppen a lényeg marad ki, a konkrétumok, amiből a HR-es kollégák a profilt, a jelentősebb kompetenciákat körvonalazhatják. Ha valaki nem részletezi, hogy az adott állásában pontosan mit és hogyan végzett, a munkakörnyezetbe való beillesztését fedi el, ami miatt akár egy tökéletes munkatársat veszíthet a pozíciót kiíró vállalkozás. Ma a szakmai tapasztalaton van a hangsúly, ezért még az iskolában végzett gyakorlatot is érdemes részletezni.

Az állásinterjún már nem annyira lényeges – kivéve felsővezetői pozíciókban – hogy a ruházat minden részletében kifogástalan legyen. Komfortosan öltözzünk fel az interjúra, lehetőleg olyan ruhában, amiben a legkevésbé sem feszélyezzük magunkat, de mégis tiszteletet sugárzunk – ajánlja Csaposs Noémi.