Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az ingatlanközvetítők munkája összetettebb annál, mint hogy egyszerűen meghirdetik egy internetes honlapon a rájuk bízott lakásokat – hívja fel a figyelmet az Otthontérkép.hu és a Balla Ingatlanirodák közös elemzése.

Egy lakás eladásához komoly marketing kell: nagyon jó fotók, alaprajz, és elsősorban fizetős oldalakon való megjelenés. Az ingatlanközvetítő nemcsak jó értékesítő, hanem olyan szakember, aki jól ért az emberekhez, kiválóan kezeli a konfliktushelyzeteket, és kiválóan kommunikál. Emellett persze az is hozzátartozik szakmai tudásához, hogy tisztában van az ingatlanpiaci árakkal azon a területen, ahol dolgozik.

Íme az ingatlanos állások!

- Ingatlanértékesítő állásokat itt találunk, ingatlanközvetítőknek pedig ilyen munkákat kínálnak.

- Vezetői állásokat is találhatunk.

- A legtöbb állás Budapesten van, valamint Pest megyében is több pozíciót kínálnak.

- Sok munkaadó diplomások jelentkezését várja, ám középfokú végzettséggel is elhelyezkedhetünk.

- Az állások nagy részéhez nem szükséges nyelvtudás, az angol nyelv ismerete azonban előnyt jelent.

- Pályakezdők is jelentkezhetnek.

- Vállalkozói jogviszonyban ilyen munkákat kínálnak.

- A részmunkaidős állásokat ITT böngészhetjük.

- Diákmunkát is hirdetnek.

AZ ÖSSZES INGATLANOS ÁLLÁSAJÁNLATOT ITT TALÁLJUK!

Íme az ingatlanos állások!

Képzés nélkül nem lehet

Ahhoz, hogy valaki ingatlanközvetítőként dolgozzon, el kell végeznie egy OKJ-s tanfolyamot. A Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége (MIOSZ) körkérdést intézett a tagjaihoz, akik megfogalmazták, milyen is a jó ingatlanos.

"Igazi szolgáltatást csak olyan ingatlan tanácsadó tud nyújtani, aki rendelkezik valamilyen területen speciális tudással. Az eladó ingatlan tulajdonosának jogos elvárása az, hogy az ingatlanával foglalkozó közvetítő értsen a rábízott ingatlanhoz, ismerje jól a környéket, ismerje a hasonló ingatlanokat, sőt amelyeket nem régiben értékesítettek, mert a megbízó csak úgy lehet biztos abban, hogy reális piaci áron értékesíti ingatlanát, ha a területeken részletes információval rendelkező szakember ezt neki bebizonyítja” – mondta Kirsch Gábor (Ingatlanspecialisták).

Van olyan szakember, aki szerint az OKJ-s képzés nem elég. "Nem tartom jónak, hogy minimális szakmai felkészültséggel (és ebbe beleértem az OKJ végzettséget is) bárki, bármikor ingatlanközvetítői céget alapíthat, illetve elkezdhet ingatlanozni. – mondta a MIOSZ-nak Köles Zoltán, a Lakáscentrum képviselője. – Helyesebb megközelítés lenne, ha két évig csak gyakornok lehetne egy ingatlan közvetítő. Ezt egy arra jogosult irodánál kellene igazolhatóan gyakorolnia, majd ezt követően nevezhetné magát ’ingatlanközvetítőnek’, adott esetben egy újabb vizsga letétele után. Ezt követően már önálló céget is alapíthatna. Amíg ilyen vagy hasonló korlát nincsen, addig minimális szakmai felkészültséggel, illetve előélettel bárki ingatlanközvetítőnek vallhatja magát, úgy, hogy még életében nem adott el egy ingatlant sem.”

Drágább lakás, magasabb jutalék

Többen vannak a magyar lakosság körében azok, akik ingatlant vásárolnának, mint azok, akik eladnának – derül ki az NRC friss kutatásából. Főleg a fiatalabb korosztály venne, Közép-, valamint Nyugat-Magyarországon nőtt a kereslet.

Az FHB legújabb lakásárindex-elemzéséből pedig az olvasható ki, hogy az EU-tagországok közül Magyarországon drágultak leginkább a lakások, az átlagárak 14 százalékkal nőttek egy év alatt. Ma Budapesten egy használt lakás átlagára 16,3 millió forintot ért el. A legkevesebbet Észak-Magyarországon kellett fizetni, ahol az átlagár 5,8 millió forint volt.

Az ingatlanértékesítők jutalékot kapnak az eladott ingatlanok árából, ennek mértéke eléggé változó, 2-6 százalék+áfa is lehet – mutatott rá az Otthontérkép elemzése. Így tehát egy 16 milliós lakás eladásáért 320 ezer és 960 ezer forint közötti összeg ütheti az értékesítő markát.

Svédországban a magyarországinál jóval drágábbak a lakások: átlagosan 2648 ezer koronáért, 87,4 millió forintért cseréltek gazdát az ingatlanok, a legdrágábbnak Stockholm számított, ahol 5424 ezer koronás, 179 millió forintos átlagáron keltek el a lakások. Egyébként Írországban is nagyon magas árakat kérnek a lakásokért, Dublin belvárosában az átlag kínálati árak csaknem 248 ezer euró, mintegy 74,3 millió forint körül alakultak 2015 harmadik negyedévében.

ÍME 7 DOLOG, AMI AZ INGATLANÉRTÉKESÍTŐI MUNKÁHOZ KELL!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: ingatlan, munka, állásajánlat, álláskeresés