Folytatódott a 2013-ban tapasztalt növekedés az online álláshirdetések piacán: az első negyedévben 40 százalékkal több pozíciót hirdettek meg a cégek, mint tavaly ilyenkor.

A Profession.hu első negyedéves jelentése arra is rámutat, hogy arányaiban nőtt azoknak az álláshirdetéseknek a száma, amelyeknél nem kérnek diplomát, vagy nyelvtudást. Ezzel párhuzamosan legtöbben az eladó, a raktáros, és a területi képviselő állásokat keresik.

   Íme a legkeresettebb szakemberek   

Aktívabbak az álláskeresők is

A hirdetésszám növekedésével párhuzamosan az álláskeresők is aktívabbak lettek: a Profession.hu rendszerében 22 százalékkal többen regisztráltak az első három hónapban, mint 2013 azonos időszakában.

A cégek leginkább fejlesztőket, könyvelőket és ügyfélszolgálati munkatársakat keresnek, felsőfokú angol nyelvvizsgával (29 százalék), diplomával (75 százalék) és 3 évnél több tapasztalattal (58 százalék).

Ezzel szemben a legtöbb jelentkezés az adminisztrációval vagy értékesítéssel kapcsolatos munkakörökre érkezik, nyelvtudás nélkül (51 százalék).

Íme a legkeresettebb szakemberek

"Elképesztő növekedést látunk a meghirdetett új állások számában, ráadásul egy, a cégek körében készített kutatásunkból tudjuk, hogy ezek 42 százaléka új pozíciót jelent, 47 százalék esetében megüresedett állásról beszélünk és csak 8 százalék mögött áll átszervezés. Minden jel arra mutat, hogy határozott növekedésnek indult a versenyszféra, és emellett a munkavállalók is nagyobb kedvvel keresnek új állásokat, nem kapaszkodnak már annyira a székükbe" - mondta Zsédely Krisztián, a Profession.hu értékesítési vezetője. (Az adatok a Munkáltatók munkahelyteremtési szándéka 2014. kutatásból származnak.)

A legkeresettebb szakemberek

Tavaly az első negyedévben mérnököket kerestek leginkább a cégek, idén a fejlesztők, a könyvelők, az ügyfélkapcsolati munkára pályázók és az értékesítők is több állást találhatnak.

10-ből 9 állás teljes munkaidős, ezt követik a 6 órás (4 százalék) és a 4 órás (3 százalék) részmunkaidős hirdetések.

Továbbra is Budapesten, Pest megyében és Győr-Moson-Sopron megyében a legkönnyebb és Nógrádban a legnehezebb állást találni.

      Íme a legkeresettebb szakemberek

A 10 legnagyobb hirdető között, a fejvadász cégek mellett a Bosch csoport és a Budapest Bank kaptak helyet, míg a legtöbb jelentkezés egy cipőbolt lánchoz, a CCC Hungaryhez és a CIB Bankhoz érkezett.

Arányaiban véve a diplomát igénylő és a 3 évnél több tapasztalatot kérő állásokra jelentkeznek kevesebben. A legtöbben az adminisztráció kategória állásaira valamint a sofőr pozíciókra adják le az önéletrajzukat.

A feltöltött önéletrajzok között kutató cégek száma 25 százalékkal nőtt 2014 első három hónapjában a 2013-as első negyedévhez képest.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munka, álláskeresés, állásajálat, munkaadó