A Time magazin a CareerCast felmérésére hivatkozva közölte 2014 legjobb szakmáját, azt a pozíciót, mely a legkeresettebb az idén. Az eredmény alapján a matematikusok járnak a legjobban, ők az idén kiváló fizetésre és számtalan elhelyezkedési lehetőségre számíthatnak - derül ki a kutatásból.

Az Egyesült Államokban a matematikusok évi 101 360 dollár (körülbelül 22,5 millió forint) fizetésre számíthatnak. Az ebben a szakmában tevékenykedők a munkahelyek számának 23 százalékos növekedésével számolhatnak. A kutatás rámutat, hogy a matematika népszerűsége egyre nő az egészségügytől kezdve a technológián át a sportig és a politikáig. 

Íme 2014 legnyerőbb szakmái

A matematikusokat a gazdaság minden ágában alkalmazzák, a bróker cégek, az energetikai vállalatok ugyanúgy keresik őket, mint az IT vállalatok vagy akár az egyetemek. 

A kormányzati ügynökségek és a magáncégek egyre inkább támaszkodnak számszerű elemzésekre a döntéshozatalban. A trendek matematikai elemzését rendkívül sok terülten használják, ilyen a reptéri forgalomirányítás vagy az internetes felhasználási szokások vizsgálata. 

2014 legjobb szakmái ezt a trendet tükrözik. A 10 legjobb állás többsége a tudomány, a technológia, a mérnök és a matematika területéről kerül ki.

A 10 legjobb állás:

1. matematikus

2. egyetemi tanár

3. statisztikus

4. biztosítási szakértő

5. fül-orr gégész

6. fogászati asszisztens

7. informatikus mérnök

8. számítógépes rendszerelemző

9. hivatásos terapeuta

10. logopédus

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Címkék: állás, szakmák, elhelyezkedés, munkaerőpiac

Szemlézte: Fogas Krisztina