A Profession.hu Önéletrajz-készítő programja segítségével egyedi, dizájnos önéletrajzokat készíthetünk. A kitöltés nagyon egyszerű!

1. Válasszuk ki a stílust!

Először válasszuk ki, hogy milyen stílusú legyen az önéletrajzunk - nemcsak a dokumentum kinézetét, hanem azt is megválaszthatjuk, hogy milyen információk szerepeljenek rólunk.

A külföldi munkákkal kapcsolatos cikkeket itt olvashatja! >>

2. Keressünk olyan sablont, ami illik ránk!

A pályakezdőknek, a tapasztalt munkavállalóknak és a szakembereknek különböző sablonokat kínál az állásportál. Ha nem találunk a végzettségünknek, szakmánknak teljes mértékben megfelelő mintát, egy kis átalakítással akkor is hatalmas segítséget nyújthatnak ezek a sablonok.

Ilyen egyszerű az önéletrajz elkészítése

3. Adjuk meg a szükséges adatokat!

Csak az adatokat kell megadnunk: az iskolai végzettségeinket, a korábbi munkahelyeinket, a nyelvtudásunkat és egyéb olyan információkat, amelyek fontosak lehetnek a leendő munkaadó számára. A fotót is feltölthetjük a felületre. A program ezek alapján elkészíti az önéletrajzunkat, amelyet ezután természetesen még testre szabhatunk.

4. Szabjuk az álláshirdetésre és a cégre az önéletrajzot! Vigyük bele az egyéniségünket is!

Nagyon fontos az is, hogy minden esetben szabjuk az álláshirdetésre az önéletrajzunkat! Bele kell vinnünk az egyéniségünket is, de arra is figyeljünk, hogy a munkaadó stílusához is illeszkedjen a pályázati anyagunk. Minél jobban hasonlít az önéletrajzunk a konkrét vállalat stílusához, megfelel a meghirdetett állással kapcsolatos elvárásoknak, annál valószínűbb, hogy behívnak egy állásinterjúra.

5. Ne feledjük: a kevesebb néha több!

Hiba, ha az önéletrajz rengeteg felesleges információt tartalmaz, és azokat a dolgokat, amelyeket viszont a hirdetés alapján hangsúlyoznunk kellene, nem említjük meg. Az álláshirdetésben keressük meg a kulcsfontosságú szavakat, kifejezéseket és készségeket. Ezeket mindenképp írjuk be az önéletrajz megfelelő helyeire, illetve a kísérőlevélbe is.

Az önéletrajz minta egy nagyon jó sorvezető: ha azt akarjuk elérni, hogy érdekesek, emlékezetesek legyünk, és behívjanak állásinterjúra, akkor ne sajnáljuk az időt az átalakításához!

Az Önéletrajz-készítő felület itt található!

Itt olvashatunk bővebben arról, hogy milyen a jó önéletrajz!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, önéletrajzírás, álláshirdetés