Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Kevesebb építőipari vállalkozás szűnt meg az első negyedévben (mintegy 1400). A megszűnések száma ötödével csökkent az előző negyedévhez képest, és 12 százalékkal kevesebb cég fejezte be működését, mint egy éve - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

A csökkenés arra utal, hogy a szektor stabilabb lett - mondta Pertics Richárd, az Opten igazgatója. 2013-2014-ben elsősorban az uniós támogatású és egyéb közbeszerzési projektek hajtották fel az ágazat megrendelésállományát, idén pedig a családi otthonteremtési kedvezménytől (csok) várnak hasonló kedvező hatást.

Íme az építőipari állások!

- Az összes építőipar/ingatlan munkalehetőséget itt találjuk!

- Olyan szakmunkákat találhatunk, mint épületgépész, műszaki rajzoló, kőműves, burkoló, szobafestő, villanyszerelő, ács, asztalos, bádogos, épület- és szerkezetlakatosközpontifűtés-szerelő, valamint magasépítő technikus.

- A legtöbb állás Budapesten van, emellett a Pest megyei munkaadók keresnek embereket.

- Vezetői és gyakornoki pozíciók is vannak az építőiparban.

- Diplomásoknak és érettségizetteknek is kínálnak munkát.

- Sok építészmérnököt, építőmérnököt és kivitelezőt, valamint építőipari művezetőt keresnek a munkaadók. Belsőépítész és lakberendező jelentkezését is várják a munkaadók.

- Külföldi építőipari munkát is találhatunk.

Ilyen állásokat kínál az építőipar

ARRÓL, HOGY MILYEN ELVÁRÁSOKNAK KELL MEGFELELNIE ANNAK, AKI AZ ÉPÍTŐIPARBAN DOLGOZNA, ITT OLVASHAT!

Az elemzők az építőipari rendelésállomány növekedésére számítanak

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss jelentése szerint az építőipari termelés volumene februárban 19,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A termelés csökkenését - csakúgy, mint az előző hónapban - részben az uniós forrásból végzett munkák múlt év végi befejeződése, részben a magas bázis okozta.

Bizakodásra az adhat okot, hogy az előző hónaphoz képest a rendelésállomány nőni kezdett, de összességében még mindig 40 százalékkal kevesebb az egy évvel ezelőttinél – mondta Koji László, az Építési Vállalkozások Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke. Reményeik szerint az év közepétől jelentősen nő majd a rendelésállomány, és arra számítanak, hogy az év utolsó hónapjaiban már pozitív lehet az építőipar termelése.

Az ingatlan.com kommentárjában Balogh László vezető gazdasági szakértő kiemelte: az összesített adat azt mutatja, hogy a szektorban átrendeződés figyelhető meg, az épületépítés alágazaton belül a szerződésállomány és az új szerződések volumene jelentősen növekedett, míg az egyéb építményeket magában foglaló alágazat teljesítménye folyamatosan és jelentősen csökken.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: építőipar, állásajánlat, álláskeresés, munka