Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Jellemzően a szülők karrierútja erősen meghatározza a fiatalok pályaválasztását, például az orvosok gyerekei gyakran orvosnak tanulnak tovább. A folyamatosan változó világ azonban új szakmákat hoz létre. De mit tehet egy szülő, ha a gyermeke számára egy, az ő számára teljesen ismeretlen területen szeretne továbbtanulni?

Az NNG és a Skool együttműködésében szervezett ingyenes kurzusokon megpróbálják feloldani a programozással kapcsolatos sztereotípiákat, és a gyakorlatban megmutatni az iskolás lányok számára a programozás játékos oldalát. A közös együttműködés sikere nemcsak a lelkes kis programozók egyre magasabb számában, hanem a szülők szintén növekvő érdeklődésében is megmutatkozik, hiszen igen nagy szerepük van a pályaválasztásban, gyermekük jövőjének egyengetésében.

Most a gyerekek mellett a felnőttek is válaszokat kaphatanak a felmerülő kérdéseikre és részletesebb bepillantást nyerhetenek a programozók mindennapjaiba, megismerhetik az IT adta  nagyszerű karrierlehetőségeket. Az NNG és a Skool mindezt rendhagyó, tematikus szülői értekezletek megszervezésével segíti elő.

Így szólítják meg a jövő informatikusait

"Kulcsfontosságú az új generáció és nem utolsó sorban a szülők tájékoztatása az IT-szektor nyújtotta sokszínű lehetőségekről annak érdekében, hogy a pályaválasztáskor nyugodt szívvel tudják az informatikai tanulmányok felé terelni gyermekeiket” – mondta Magyari Andrea az NNG HR igazgatója.

Íme az IT programozó és fejlesztő állások!

- Az összes IT-állás ITT található!

- Az IT fejlesztés, programozás terület állásajánlatait itt böngészhetjük.

- IT-üzemeltetés és telekommunikáció területén pedig ilyen munkák közül válogathatunk.

- Fejlesztőknek, programozóknak ilyen állásokat kínálnak, projektmenedzsment területre is keresnek informatikusokat.

- Keresnek IT-tanácsadókat, tesztmérnököket, rendszertervezőket is, emellett adatbázis szakértők, IT-tanácsadók és elemzők, valamint rendszerintegrátorok és tesztmérnökök is rengeteg állást találhatnak.

- Az állások többségéhez elengedhetetlen az angoltudás

- Akár távmunkában is dolgozhatunk.

- Időszakos és részmunkaidős állásokat is kínálnak.

- A legjobban fizető állások között ilyen informatikai pozíciókat találunk.

- Vezetői állásokat itt kereshetünk.

- Gyakornoki helyeket és diákmunkát is találhatunk.

- Nyolcszáznál is több IT-szakembert Budapesten vennének fel a munkaadók, de  Pest megyébe is sok jelentkezőt várnak.

- Külföldi munkákat is kínálnak! 

Szakemberhiánnyal küzdenek

22 ezer informatikus hiányzik Magyarországról az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) kutatása szerint. Informatikai területen tartós probléma a szakemberhiány, és a munkaadók egyre nehezebben tudják majd betölteni az álláshelyeket. Fokozódik a verseny a tehetségek iránt a szektorra jellemző gyors növekedés miatt.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az elmúlt években 4,5 százalékos bővülés jellemezte az IT-iparágat, és ez volt az egyetlen szektor, amely a válság időszakában is növekedni tudott. A fejlődésnek csak az szabhat gátat, hogy kevesen vannak, hiányoznak a jól képzett szakemberek.

EZ A 7 LEGFONTOSABB ELVÁRÁS IT ÁLLÁSINTERJÚN!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: informatika, IT, programozó, fejlesztő, állásajánlat, álláskeresés