Ingyenes hirdetési felületet kínál civil- és nonprofit szervezeteknek a Profession.hu piacvezető állásportál és a civil szektor professzionális HR-szolgáltatójaként tevékenykedő, a Civiljob.hu portált üzemeltető Civil Support Nonprofit Kft. együttműködése. A kezdeményezéssel tovább bővülhet a most is évi több tízmilliárd forint értéket termelő önkéntes szegmens. (A pozíciók itt érhetők el!)

Egyre több magánszemély és cég érdeklődik a nonprofit szervezeteknél végezhető önkéntes munkalehetőségek iránt, miközben sok alapítványnak, civilszervezetnek komoly problémát okoz a megfelelő tudású és képességű önkéntesek felkutatása, a humánerőforrás-ellátás, a professzionális HR vagy éppen a szervezetfejlesztés.

A Profession.hu és a Civiljob.hu együttműködésében mostantól a legnagyobb álláskereső portál oldalán külön "Önkéntes" kategóriában, illetve saját aloldalon is megjelenő álláshirdetési felületen a több mint 60 ezer civilszervezet munkaadóként, valódi munkapiaci szereplőként léphet fel és találhatja meg szakértő kollégáit, segítőit, térítés nélkül jelentetheti meg ajánlatait, ezzel komoly lépést tehet a professzionális HR megteremtése felé.

Így segíthet egy állásportál!

A szakmai önkéntesség és a pro bono kezdeményezések nemzetgazdasági jelentősége hatalmas. Egyrészt jól körülhatárolt keretek közötti, biztonságos munkavégzést jelent mind a két fél számára, másrészt pedig munkaerő-piaci katalizátorként is funkcionál: felkészülést, tanulást és tapasztalatszerzést biztosít a munkahelyváltás, illetve a munkahelykeresés időszakában is.

130 ezren dolgoznak a szektorban

Az önkéntes munkavégzés emellett évente mintegy 50-60 milliárd forint értéket termel a nonprofit szektorban, a mintegy félmillió önkéntes több tízmillió munkaóráján keresztül -ez nagyjából 25 ezer teljes állású alkalmazott teljesítményének felel meg. A KSH adatai szerint a nonprofit szervezetek mintegy kétharmada az oktatás, a szociális ellátás, illetve a kultúra területén működik, összesített bevételük 2013-ban megközelítette az 1250 milliárd forintot.

Fő- és mellékállásban közel 130 ezren dolgoztak a szektorban, a szükséges munka nagyjából negyedét az önkéntesek végezték, a klasszikus civil szervezeteknél azonban ennél is magasabb, 37 százalék volt ez az arány. Az önkéntes segítség legnagyobb súllyal a kisebb szervezeteknél jelenik meg, értéke itt a pénzbevétel 10-15-szörösét is elérheti.

Könnyebbé vált a keresés

"A Profession.hu és a Civiljob.hu együttműködése jó példája annak, hogy miként találhat egymásra a civil értékekért elhivatott, professzionális HR-szolgáltatás és az ugyanezen ügyekért tenni akaró cég vagy magánszemély. A tapasztalatok szerint sokan szeretnék önkéntesként segíteni egy-egy civil szervezet vagy alapítvány munkáját, akár szabadidejükben, akár abban az időszakban, amíg munkát keresnek. Ráadásul egyre több cég is érdeklődik ilyen pro bono tevékenységek, saját munkatársaik számára rendelkezésre álló önkéntes munkák iránt. A Profession.hu ehhez az egymásra találáshoz biztosít mostantól ingyenes szakmai hátteret. A civilszervezetek egy felületen megjelenő önkéntes pozíciói jól jelzik azokat a hiányokat, ahol a felelős vállalatok segítséget nyújthatnak" - mondta Martis István, a Profession.hu ügyvezető igazgatója.

"A közös munkával a Civiljob.hu küldetése teljesedik ki: célunk egy olyan hazai platform létrehozása, amely kizárólag a nonprofit szférát és a náluk dolgozni kívánó munkavállalókat, önkénteseket köti össze. Az önkéntesség bővülésében kiemelten fontos, hogy a civilszervezetek kontextusba helyezzék ajánlataikat, bemutassák saját tevékenységüket és céljaikat. A segíteni vágyók így társadalmi ügyek és civil szegmensek alapján kereshetik meg a lehetőségeket, az elkötelezettségüknek és érdeklődésüknek megfelelő pozíciót" - hangsúlyozta Lévai Gábor, a Civil Support ügyvezető igazgatója.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: önkéntes, civilszervezet, munkakeresés