Ez a kérdés gyakran megfordul a vállalatvezetők fejében. Számtalan mód és lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy munkavállalóink lojalitását erősítsük és a hatékony munkavégzését elősegítsük, ám a legtöbb csak költségek árán valósítható meg.

A cafeteriarendszer létrejötte azt a célt szolgálta, hogy plusz juttatások segítségével ösztönözzék és jutalmazzák a dolgozókat. A válság hatására viszont a legújabb felmérések alapján a legtöbben szűkítenek a cafeteriakereten - a béren kívüli juttatást nyújtó kis- és középvállalkozások száma durván a felére csökkent az elmúlt évben. A természetbeni hozzájárulás pedig fontos eszköze lenne a munkahelyi motivációnak.

Mit érdemes választani?

Az új adóváltozások értelmében a legköltséghatékonyabb béren kívüli juttatás 2012-től az egészségbiztosítás, mivel a kockázati élet- és a balesetbiztosítás mellett ez is adómentesen adható a munkavállalóknak. Az adómentessége mellett viszont sokkal többről van szó. Az egészségbiztosítás hosszú távon segítheti a dolgozók egészségének megtartását, ami hatással van a munkahelyi teljesítményükre is.

Az UNIQA Biztosító Vállalkozás és közösség programjával a munkaadó elérheti a kívánt célt - a lojális és produktív munkavállalót. A program által kínált egyik biztosítási lehetőség minőségi egészségügyi ellátást biztosít a munkavállalónak, aki egy megbetegedés esetén nem a túlzsúfolt állami egészségügyi ellátást fogja választani, hanem magánúton veszi igénybe a szolgáltatást. Így stresszmentesen kaphat megfelelő orvosi ellátást, olyan környezetben és olyan egészségügyi dolgozók közreműködésével, ahol professzionális kiszolgálásban lehet része.

 Így ösztönözze a dolgozóit! 

Jövedelempótlásra is tökéletes

A biztosítás a munkavállalók szempontjából olyan fontos elemet is tartalmazhat, mint a betegség miatt kiesett jövedelem pótlása. A táppénz törvény módosulásával ugyanis maximum a minimálbér kétszerese adható havonta, vagyis sokak esetében jelentős jövedelemkiesésről lehet szó, ha egy betegség miatt hosszabb időt kényszerülnek betegállományban tölteni.

A legtöbb betegség pedig hosszú lábadozással jár. A felmérések szerint Magyarországon a táppénzes esetek közül a hosszú, vagyis 1 hónapnál hosszabb táppénz az esetek 77 százalékát teszik ki!

A Vállalkozás & közösség program komplex biztosítási megoldást nyújt a munkaadók részére, akik a szolgáltatási elemek közül választva egyedi igényekre szabva alakíthatják ki a biztosítási csomagot munkavállalóik számára.

Az UNIQA több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az egészségbiztosítások terén. Magyarországon az UNIQA Med Help összegbiztosítása piacvezető termék - minden második betegségbiztosítást kötő ügyfél a Med Help-et választja.

Fontolja meg Ön is az egészségbiztosítás megkötését, hiszen a vállalat sikerének kulcsa az emberekben rejlik. Amennyiben további tájékoztatást szeretne az UNIQA Vállalkozás & közösség programjáról, kattintson ide!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!