Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az álláskereséshez lapvetően kétféle módszert alkalmazhatunk. Egyrészt használhatjuk a keresőket és különböző szempontok alapján kilistázhatjuk a minket érdeklő nyitott pozíciókat, másrészről fel is tölthetjük önéletrajzunkat adatbázisokba, így több ezer munkaadónak adunk esélyt arra, hogy ránk találjon. Ha eddig főleg a hirdetések között böngésztünk, ezzel egy egészen új dimenziót nyithatunk az álláskeresésben.

Az álláshirdetések böngészésével és a jelentkezés benyújtásával kapcsolatban számos tipp látott már napvilágot, arról azonban kevesebb szó esik, hogyan lehet sikeres egy CV egy önéletrajz-kereső adatbázisban. Erre adunk most néhány tippet, de először nézzük meg, hogyan működik egy ilyen adatbázis. Hasonlóan az álláskereséshez, a cégek HR-esei itt is kulcsszavakat ütnek be és megadják a földrajzi régiót is, ahol a megfelelő önéletrajzzal rendelkező jelölteket keresik. 

Természetesen nem mindegy, hogy feltöltött önéletrajzunk hányadikként fog megjelenni a keresési találatok között, vagy egyáltalán megjelenik-e. Az adatbázisok különböző algoritmusok alapján működnek, és vannak olyan alapszabályok, amelyeket ha betartunk, jelentősen megnövelhetjük esélyeinket!

Íme, 5 módszer, hogy a Profession.hu CV adatbázisában előkelő helyen szerepeljen önéletrajzunk, és ezáltal a lehető legtöbb munkaadónak legyen esélye arra, hogy felfigyeljen ránk!

1,  Írjunk be lakhelyet

Amikor a keresőmotor a több mint 280 ezer feltöltött önéletrajz között keres, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a cég által keresett városból dobja ki azokat a jelentkezőket, akik megfelelnek a feltételeknek. Ha például Szegeden lakunk, de Budapesten szeretnénk elhelyezkedni, érdemes azt a várost megadni, mint tartózkodási helyet, hiszen így láthatóvá válunk a fővárosi cégek számára is.

2. Tüntessük fel a vágyott pozíciót

Az adatbázisokban a keresésnél nagyon fontosak a pozíciónevek, ezek alapján fogja ugyanis beazonosítani a rendszer, hogy megfelelnénk-e az adott munkaadó által meghirdetett állásra. Fontos, hogy ne csak a múltban betöltött pozícióneveket soroljuk fel, említsük meg azt a pozíciót is, amelyre vágyunk. Például: „Tapasztalt PR igazgatóként keresem az új kihívásokat digitális marketing menedzseri beosztásban.” Így azok is megtalálhatják önéletrajzunkat, akik azt írják be a keresőbe, hogy „digitális marketing menedzser”. 

3. Írjuk be legfontosabb készségeinket

Természetesen egy adatbázis csak azokból az információkból tud dolgozni, amelyeket megadunk az önéletrajzban, így nagyon fontos, hogy minden olyan készséget felsoroljunk, ami előnyt jelenthet a keresett állásnál. Például: Google Analytics.

Arra is figyeljünk, hogy bizonyos készségeknek többféle elnevezése is lehet, így a legjobb, ha mindet leírjuk, vagy feloldjuk az esetleges rövidítéseket.

Szerepeljünk jó önéletrajzzal az adatbázisokban

4. Mentsük el Word-ben vagy PDF-ben a dokumentumot

Nem szeretnénk, ha technikai hiba miatt nem találnának ránk a cégek az önéletrajz adatbázisban, így figyeljünk rá, hogy sztenderd Word dokumentumban vagy PDF formátumban mentsük el a CV-t, kerüljük a JPEG, vagy egyéb formátumokat.

5. Frissítsük rendszeresen

Gyakori hiba, hogy az egyszer már feltöltött önéletrajzot nem frissítik a jelöltek. A Profession.hu adatbázisába napi több mint 200 önéletrajz érkezik, és sok esetben a cégek a frissen feltöltött dokumentumok közül válogatnak szívesebben. Másrészt az 1 évnél régebben feltöltött önéletrajzok már nem biztos, hogy tartalmazzák mindazt a tapasztalatot, amit felhalmoztunk, így lehetséges, hogy éppen azok a kulcsszavak hiányoznak majd belőle, ami alapján bekerülnénk a találatok közé.

Nézzük át a fentieket és töltsük fel önéletrajzunkat a Profession.hu adatbázisába már ma! Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket,  kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala