Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Minden kezdet nehéz. Főleg, ha egy motivációs levél elkezdéséről van szó. Ülünk a billentyűzet fölött, rágörcsölünk, és leírunk olyan steril és unalmas körmondatokat, amelyeket egy beszélgetés során sohasem mondanánk. Ezek után csodálkozunk, ha a HR-esben, akinek mindössze néhány másodperce van egy-egy jelentkezést átfutni, nem hagyunk maradandó nyomot?

Ahhoz, hogy kitűnjünk a sokaságból, el kell térnünk a szokásos sablonoktól. 

8 dolog, amire törekedjünk az egyéni hangvételért:

1. Ez a tömör reklámszövegünk! Egyedi és megismételhetetlen - és mindössze 3 másodperc alatt eldől a sorsa. Ez éppen annyi, amennyi idő alatt az első bekezdést elolvassa a címzettünk.

2. Vágjunk a közepébe!

3. Személyeskedjünk - de ne szemtelen stílusban!

4. Az olvasó fejével gondolkodjunk, és hozzá szóljunk! Ne magunkról ömlengjünk, ne arról írjunk, ami az önéletrajzunkban úgyis szerepel.

5. Használjunk rövid mondatokat!

6. Ne ragaszkodjunk a sablonokhoz! (Ám a Profession.hu motivációs levél mintái ötleteket adhatnak!)

7. Írjunk úgy, mint ahogy szóban tennénk mindezt - mondjuk egy állásinterjún!

8. A levélkezdésünk váltson ki valamilyen erősebb hatást, hogy a másik fél magától tovább akarja olvasni.

Még keressük az igazit? Ne feledjük: naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Vagy éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkakeresés, álláskeresés, motivációs levél, kísérőlevél, pályázat, önéletrajz, CV