A munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatóinak a meglévő munkahelyek megőrzése és új munkahelyek létesítése érdekében szociális hozzájárulási adókedvezményt nyújtanak - ismertette a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat a munkahelyvédelmi akcióterv részleteit. Nemcsak az új alkalmazottakra, hanem a jelenleg foglalkoztatottakra is érvényesek az új szabályok.

Kikre jár kedvezmény?

A munkaadók a 25 évesnél fiatalabb és az 55 évesnél idősebb emberek felvétele esetén adó- és járulékkedvezményeket kaphatnak.

Kedvezményesen alkalmazhatják a munkába visszatérő kismamákat a gyed lejárta után, illetve a gyes és a gyermeknevelési támogatás folyósítása alatt, vagy azt követően. A csökkentett adó a tartósan munkanélküliekre is vonatkozik, amennyiben az elhelyezkedés előtti 9 hónapon belül legalább fél évig regisztrált munkanélküliek voltak.

A képzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatott dolgozók alkalmazása már 2012 decemberétől ,,olcsóbb". (Az erről szóló cikkünket itt olvashatja.)

Mennyit spórolhat a munkaadó?

A munkáltatót terhelő szociális hozzájárulási adó és szakképzési hozzájárulás 28,5 százalékos együttes összege helyett 14 százalékra csökken, ha 25 év alatti és az 55 év feletti munkavállalót foglalkoztat.

Szintén csak 14 százalékot kell fizetnie, ha szakképzettséget nem igénylő munkakörben alkalmaz embereket. (Ám ha egy munkást olyan munkakörben foglalkoztatnak, amely szakképzettséget igényel, akkor erre az időszakra nem jár a kedvezmény.)

Ha egy fiatal dolgozónak már van legfeljebb 180 nap munkaviszonya, akkor az első 2 évben az említett 28,5 százalék 0 százalékra csökken, magyarán a munkaadónak nem kell fizetnie a szociális hozzájárulási adót és a szakképzési hozzájárulást.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ugyanez (a fent említett 0 százalék) vonatkozik a tartós munkanélküliek és a kismamák munkaadóira is az első 2 évben, a harmadik évben viszont 14 százalékot kell fizetniük.

A kedvezmény alapja a bruttó munkabér összegéig, de legfeljebb 100 ezer forintig terjedhet, az ezen felüli rész után már az általános szabályok szerint kell az adót és a járulékokat fizetni. Részmunkaidős alkalmazott esetén az összeg arányosan csökkentett részét kell figyelembe venni.

Hogyan kell kiszámítani?

Az adókedvezmény összegét a kifizető havonta, az adott hónapban fennálló adófizetési kötelezettséget eredményező munkaviszonyonként külön-külön kiszámított részkedvezmények összegeként határozza meg.

Milyen igazolások kellenek?

A gyesről, gyedről visszatérő kismamák után járó kedvezményeket a munkaadó akkor érvényesítheti, ha a dolgozótól kap egy igazolást arról, hogy jogosult erre. Az igazolást az anyasági ellátást folyósító szervtől kell beszerezni (tb- vagy családtámogatási kifizetőhely, illetve a Magyar Államkincstár).

A tartósan álláskeresők pedig a munkaügyi központ adataival bizonyíthatják, hogy mennyi ideje nem tudnak elhelyezkedni.

Készítette: Durbák Ildikó