Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Cikkünkben öt olyan tanácsot gyűjtöttünk össze, melyek betartásával könnyebben kialakítható egy jó kapcsolat felettesünkkel.

Őszinteség

Nem nehéz betartani és mégis a legkiemelkedőbb olyan tulajdonság, amely megalapozhatja a jó főnök és alkalmazott közötti kapcsolatot. Minden helyzetben őszintének kell lenni, ha kényelmetlen szituációról van szó, akkor is az egyenesség a kulcsa a megoldásnak. Vállaljuk fel a véleményünket és álljunk ki az igazunkért.

Ne feledjük, sose keverjük össze az őszinteséget és a szavahihetőséget, az akaratossággal. Vannak helyzetek, amikor csak akkor szabad elmondanunk az őszinte véleményünket, ha felettesünk kérdezi azt, nem kell mindenbe beleszólnunk. Az egyenességet minden főnök értékeli, hosszútávon egy bizalmi kapcsolat alakítható majd ki ez által.

Hogyan legyünk jóban a vezetőnkkel?

Önállóság

Akár kezdők vagyunk a szakmánkban, akár nem, minden esetben tűnjünk magabiztosnak, de sose bízzuk el magunkat. Sosem szégyen segítséget kérni, ha valamiben nem vagyunk biztosak. Inkább többször kérdezzünk vissza a feladatunkat illetően, mintsem hibákat vétsünk egymás után. Minél önállóbbak vagyunk idővel, annál értékesebb munkatársnak tart majd minket felettesünk.

Lojalitás

Elcsépeltnek tűnhet, de ez az egyik legfontosabb. Soha ne adjunk ki információkat a szakmánk aktuális feladataival kapcsolatban, és a magánéleti dolgokkal is bánjunk a lehető legdiszkrétebben. A hűség és lojalitás nem csak a privát információkra vonatkozik, ha nem vagyunk elégedett valamivel a munkahelyünkön, inkább jelezzük ezt, hogy a főnökünknek legyen lehetősége megoldást találni.

Hogyan legyünk jóban a vezetőnkkel?

Pontosság

Banálisnak tűnhet, de mégis ez az alapja a jó munkavégzésnek. Minden alkalommal, amikor munkába megyünk, figyeljünk a pontos időben történő érkezésre. A pontosság a megbízhatóság alapja, ehhez minden esetben tartsuk magunkat.

Mindenkivel előfordulhatnak váratlan helyzetek, például, ha lekéssük a vonatunkat vagy éppen baleset történik az utakon és a tömegközlekedés lelassul ezáltal. Az ilyen helyzetekről azonnal tájékoztassuk munkaadónkat, elkerülve az utólagos magyarázkodást. Amennyiben késünk és azonnal kommunikáljuk, jelezzük feletessünk számára, és mindenképp mondjuk el, hogy nekünk is kellemetlen ez a helyzet, és nem vesszük félvállról a munkánkat. 

Ismerjük el a hibánkat

Senki sem tökéletes, mindannyian emberek vagyunk és dolgozunk, ebben benne van a hiba lehetősége. Legyen szó bármelyik szakmáról, legyen az fodrász vagy éppen bádogos, minden esetben a hiba következményeket von maga után. Kezeljük őszinteséggel, ha hibázunk, és semmiképp ne hárítsuk másra a felelősséget. Vállaljuk fel, ha a mi figyelmetlenségünkből vagy pontatlanságunkból csúszott hiba a munkafolyamatba. Fontos, hogy semmiképp se tüntessük magunkat fel rossz színben és becsüljük alá a képességeinket. Fogalmazzuk meg a hibánk okát és rögtön kapcsoljuk hozzá, mi az, amit tanultunk az adott szituációból és mire fogunk figyelni legközelebb. Így akár egy hiba vétségét, a saját magunk javára is fordíthatjuk.

Minden esetben törekedjünk a fent említett tulajdonságok és alapelvek betartására és erőfeszítéseink meghozzák majd a várt eredményt. Amennyiben mégsem így történik, gondolkodjunk el azon, hogy talán nem a megfelelő munkahelyen töltjük mindennapjainkat. Sosem késő váltani, és mindig van választásunk, hiszen minden munkaadó érdeke, hogy jó szakemberekkel dolgozzon együtt.
Ezen a héten több, mint 5000 állás közül választhatnak a középfokú végzettséggel rendelkezők:

Szakmunka: több mint 3000 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: több mint 1000 álláslehetőség

Gyártás, termelés: több mint 1000 álláslehetőség

Szállítás, beszerzés, logisztika: több mint 500 álláslehetőség

Nézzünk szét a lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala