Az okostelefonon keresztül történő álláskeresés több kérdést is felvet. Mikor, hogyan, miért érdemes az alkalmazást letölteni és használni? Vegyünk végig a Profession.hu mobilapplikációján keresztül pár hasznos tippet!

Mikor érdemes okostelefonon állást keresni?

Elemzésekből világosan látszik, hogy a felhasználók reggel nyolc órától kezdenek el aktivizálódni a mobilos álláskereséssel, a forgalom 11 óra körül csúcsosodik, majd egy viszonylagos pangás után este 8-tól újra indul: a legaktívabban 21 és 22 óra körül keresünk mobilon állást. Mindezekből arra következtethetünk, hogy az okostelefonokat sokan a reggeli ébredés után, de még a munkaidő kezdete előtt, majd a délelőtti szünet alatt, végül pedig este lefekvés előtt használják a legtöbbet álláskeresésre és jelentkezésre.

Tipp: kezdjük a reggelt azzal, hogy megnézzük, milyen állások érkeztek, mentsük el a legjobbakat a mobilon, majd a délelőtti kávészünetben adjuk be a jelentkezésünket úgy, hogy egy tárhelyről csatoljuk az önéletrajzot. Délután ismét szemezgessünk az újdonságokból, majd este nyomjunk egy küldés gombot a kiválasztottakra, mielőtt nyugovóra térünk. Az is jó ötlet lehet, ha pont azokban az időpontokban vagyunk a legaktívabbak, amikor mások nem: pörgessük fel a mobilos álláskeresést délután 4 és este 7 óra körül!

Hogyan keressünk állást mobilon?

Milyen telefonról a használható a legjobban a Profession.hu mobilapplikációja?

Bármilyen okostelefonról könnyedén használhatjuk a Profession applikációját, a statisztikáink azt mutatják, hogy az androidos felhasználók közül legtöbben KitKat rendszerrel rendelkeznek. A telefonok közül iOS-en az iPhone 6 vezet, Androidon pedig a Samsung Galaxy S5. Ha a telefon lemerülésétől tartunk, nincs miért aggódnunk: a Profession.hu mobil applikációját akár egész nap "nyitva" hagyhatjuk, az app fejlesztésénél törekedtek arra, hogy a lehető legkevesebb energiát fogyassza.

Tipp: Az elkészített önéletrajzokat töltsük fel a Profession tárhelyünkre, a készülékre, vagy bármelyik fájlmegosztó oldalra (Dropbox, Google drive), hogy a jelentkezésnél egyetlen gombnyomással csatolni tudjuk a megfelelő CV-t!

Hogyan keressünk állást mobilon?               Hogyan keressünk állást mobilon? 

Hogyan állítható be, hogy milyen gyakorisággal értesítsen az app, amikor új állásajánlat érkezik?

A Profession.hu applikációja teljesen testre szabható, könnyedén be tudjuk állítani, hányszor kapjunk értesítést az applikáción keresztül: lehet napi, napi kétszer vagy akár rögtön.

Tipp: Ha nem akarunk valós időben értesülni a legfrissebb álláshirdetésekről a mobilon és csak pár percünk van leellenőrizni a legújabb ajánlatokat, akkor mentsük el az álláshirdetést. Később jelentkezhetünk akár az applikációból, akár asztali számítógépünk elől, hiszen a Profession.hu főoldalán látni fogjuk mely hirdetéseket mentettük el!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Készítette: Khojaste K

Címkék: munka, álláskeresés, mobil, okostelefon, applikáció, alkalmazás