Az emberek a minőséget igénylik. A vállalatok már nem termékeket gyártanak, hanem márkákat. A különbség óriási: a termékeket gyárakban készítik, a márkákat vagy brandeket azonban a fogyasztók fejében állítják elő - írja Becker György és Mag Márta a Pszichológia és marketing című tanulmányban.

A fiatalabb generációk képviselői ugyanúgy igénylik a márkanevet a karrierválasztás során, mint az áruk kiválasztásakor. Úgy gondolják, hogy az önéletrajzukban majd nagyon jól fog mutatni, ha "jónevű" vállalkozásoknál szereztek gyakorlatot. A Z generációnak (az 1992 után születetteknek) például kiemelkedően fontos a munkáltató társadalmi hasznossága, nemzetközi elismertsége is.

Ahogy egy vállalat munkavállalóinak nő az elkötelezettsége, úgy lesz egyre nagyobb azok aránya, akik szívesen ajánlják a céget álláskereső ismerőseiknek, ezáltal növekszik a vállalat vonzósága a munkaerőpiacon. Ha a kollégák elégedettek a céggel, akkor nő a hatékonyságuk és a minőség is, emiatt a fogyasztók is elégedettek lesznek a termékkel.

Rendkívül sok állást kínál az FMCG szektor. A mozaikszó a "Fast Moving Consumer Goods" rövidítése, magyarul "gyorsan forgó fogyasztási cikkeket", vagy tartós fogyasztási cikkeket jelent. Ilyen például a tusfürdő, a borotva, de az élelmiszerek vagy a papír zsebkendő is - olyan áruk, amelyeket rövid időn belül újra meg újra megvásárolunk. Az Aon Hewitt egy korábbi felmérése szerint az FMCG cégeknél dolgozók több mint háromnegyede gondolta úgy, hogy a munkahelyének jó híre van, és a válaszadók több mint fele hitelesnek tartotta a munkaadót. A magyarok egyértelműen a multinacionális cégeket tartják a legvonzóbb munkaadóknak - derül ki a Munkáltatói Márka Kutatásból.

Híres márkák kínálnak munkát!

Íme az állásajánlatok - a teljesség igénye nélkül!

Avon

Bonbonetti

Bonduelle

Borsodi

Coca Cola

Danone

Dreher

Dr. Oetker

Família Tészta 

Gyermelyi

Heineken

Hell Energy

Henkel

Herendi Porcelán

L'Oreal

Maresi

Nestlé

Oriflame

Pedigree, Royal Canin, Whiskas (Mars Kisállateledel)

Pick

Procter&Gamble

Rauch

Sága

Törley

Tchibo

Unilever

Yves Rocher

FMCG ÁLLÁSAJÁNLATOKAT ITT IS TALÁLHATUNK!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, munkaadó, márka, brand, álláskeresés, állásajánlat