Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Továbbra is nagy az igény a projektvezető szakemberek iránt, kiemelkedően a gépészmérnök és villamosmérnök végzettségű projektvezetőket keresik. Megnövekedett az igény a kutatás-fejlesztés területén tevékenykedő fejlesztési projektek vezetéséhez értő projektvezetők iránt is, derül ki a Hays Hungary 2017-es Salary Guide és piaci áttekintés tanulmányából.

Minőségbiztosításban jártas mérnökök kerestetnek

Az autóiparban a 2-5 évnyi tapasztalattal rendelkező minőségbiztosítási mérnökök magasabb bérekre számíthatnak, tipikusan 550-750 ezer forint közötti értékeket becsül a tanulmány. Illetve azon szakemberek előtt is több lehetőség nyílik, akik a hibrid és elektromos autók gyártásához szükséges csúcstechnológia előállításában részt tudnak venni.

Karbantartási területen is hasonló a helyzet, azaz a projektvezetők kelendőek lettek, de a felsőfokú szakirányú végzettség mellé elvárás – elsődlegesen – az angol nyelv kommunikációs szinten való ismerete is.

Hiányszakmák: van keresnivaló

Gyártás területén az AOI mérnökök iránt megnövekedett munkaerőigény tapasztalható. Minimum 1-2 éves tapasztalattal rendelkező szakemberekre van most a legnagyobb szükség.

Illetve a nyelveket beszélő, multinacionális gyártó cégnél szerzett tapasztalattal rendelkező szakemberekre is nagy a kereslet. Ezenkívül a tesztmérnöki pozíciókra is nagyobb eséllyel lehet pályázni.

Az IT szakmában a tapasztalt tesztmérnök, hardverfejlesztő mérnök és a pályakezdő jelöltek iránt van most nagyobb igény. A pályakezdők részéről a méréstechnika és a digitális ismeretek mellett az angol nyelvtudást veszik még figyelembe.

 

A munkaerő-piaci átrendeződésnek köszönhetően, úgy tűnik, egyre több lehetőség nyílik, s olyan ágazatokban is, ahol eddig kevesebb mozgástér volt tapasztalható. A speciális szakmák most jól jöhetnek, ezért érdemes átgondolnunk új nézőpontból is végzettségünket. Tehát továbbra is folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket tudunk majd hozni.

 

 

Készítette: Sebők Viktória

A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala