Ezt mondja el rólunk az irodai kuckónk!

Személyes inspirációnk helyszíne, "börtöncella" heti 40 órában, vagy mindkettő? Nem mindegy, a munkahelyi kuckónkról mi jut az eszünkbe, illetve milyen üzenetet hordoz kollégáink számára - olvashatjuk a The Undercover Recruiter cikkében.

Hacsak nem vagyunk teljesen újak a munkaerőpiacon, pályafutásunk során valószínűleg összefutottunk már néhány személyiségtípussal, akik más-más irodai dekorációt kedveltek. 

Íme pár könnyen felismerhető kuckó stílus és "jelentése":

A szórakoztató

Ennek az asztalnak a tulajdonosa az iroda "lelke", ha egy kis vidámságra, vicces beszólásokra vagy érdekes történetekre vágyunk, rá bizton lehet számítani. Asztalán csupa "érdekesség" található, plüss állatkák, figurák, vicces ajándékok.

Kuckója leginkább a Google játszóteres irodáihoz hasonlít, ez abból is látszik, hogy nagy nála a forgalom, mindig tárt karokkal várja az oda tévedő kollégákat. Ha egy kis szünetet tartanánk, látogassunk el az asztalához, ha azonban dolgozunk, messzire kerüljük el az irodának ezt a szegletét. 

Ezt mondja el rólunk az irodai kuckónk!

A szervezetlen

Ennek a kollégának a kuckója egy rémálom. Papírok, könyvek, iratok tömkelege, amelyek szétszórva hevernek és valószínűleg hónapok óta nem használta őket. Van még pár díj, szobrocska és egyéb kitüntetés, amelyek szintén ott hánykolódnak az asztalon, pár milliméteres portakaró alatt.

Ez utóbbi tárgyak arra az időszakra emlékeztetnek, amikor az illető még nem úszott el teljesen munkahelyi kötelességei és a rendszerezés készségének teljes hiánya miatt. Ha megjegyzést merészelünk tenni a rendetlenségre, az illetőt egyáltalán nem fogja érdekelni, sőt, kedvenc témájával vág majd vissza, vagyis azzal, hogy milyen elfoglalt. 

Ezt mondja el rólunk az irodai kuckónk!A Profession.hu-n ilyen irodai munkákat találhatunk!

Az anti-dekoratőr

Az ebbe a típusba tartozó kollégánk munkakörnyezete úgy néz ki, mint aki tegnap kezdett el dolgozni a vállalatnál, holott már évek óta ott van. Az asztala steril, a falán nincsenek képek, nem tesz ki semmilyen dekorációt, a monitorra nem tesz ki memo cetlit és nem készít feladatlistát.

A munkahelyre nem tartózkodási helyként tekint, hanem pusztán a munkavégzés helyszíneként és amint lejárt a munkaidő, már megy is, olyan helyekre és környezetbe, ahol jobban érzi magát. 

A kérkedő 

Az ebbe a típusba tartozó kollégák asztalán nincs hely családi fotóknak vagy személyes tárgyaknak, inkább sikereik elismeréseit állítják ki: okleveleket, diplomákat, díjakat. Ha van is fotó, azokon ők maguk láthatók, amint egy-egy hírességgel pózolnak.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az ilyen munkavállaló a kollégákat bármikor szívesen látja, mert élvezi, ha megcsodálják becses kollekcióját, de nem szereti, ha túl sokáig maradnak, mert elveszik a lehetőséget másoktól. 

Az előrelátó

Az illető kuckója az a hely, ahová bátran fordulhatunk minden szükségletünkkel, legyen az egy fejfájás-csillapító tabletta, műanyag evőeszköz, teafilter, varródoboz, körömolló vagy gemkapocs.

Nem tudunk olyat kérni, amire ne lennének felkészülve. Ne fogjuk vissza magunkat, az ilyen típusú kolléga ezért él, így örömet okozunk neki kéréseinkkel!

Címkék: munkahely, iroda, íróasztal, személyiség

Szemlézte: Fogas Krisztina