Év végén minden vállalkozásnál megkezdődik a céges ajándékok körüli ötletelés, előkerülnek a kinek, mit és mennyiért találgatások. A dolgozók és a partnerek sem biztos, hogy a tizedik ajándékkosárnak is örülnének. Élményt adni ötletes és praktikus dolog, még akkor is, ha kevésbé ismerjük a másikat. Mint a Profession.hu legfrissebb felméréséből is kiderült: gyakran haszontalan ajándékokat vesznek egymásnak a kollégák.

Az üzleti élet ajándékozási kérdését sokszor felülírja a kényszer és bizonytalanság érzete, pedig ez a gesztus lehet nemesen egyszerű és kreatív is. Ezzel a céllal állt össze tíz évvel ezelőtt egy francia és egy magyar vállalkozó, akik a megszokott ajándékok helyett élményeket kezdtek kínálni. A szabadidő, wellness, üdülés és gasztronómia területén 900 programlehetőséget gyűjtöttek össze, amelyek közül bármelyik élmény ideális üzleti ajándék lehet.

Négy érv, hogy miért az élmény a legjobb üzleti ajándék:

1. Mert eredeti

Az üzleti életben az ajándékozás gyorsan kimerül az egyforma és egyenértékű csomagokban, pedig egy céges ajándék is lehet eredeti, egyszerű, mégis minőségi. Olyan, aminek mindenki képes örülni, amiből mindenkinek kevés van. Ez maga az élmény, ami egy kreatív ajándékutalvánnyal is megadható.

Lehet az egy romantikus vacsorával kísért kastélyszállóban töltött éjszaka, de lehet egy borvidéki bringás túra, egy hőlégballonnal átrepült délután vagy egy mexikói főzőtanfolyam. Mindezt úgy, hogy nem telik az idő az ajándék beszerzésével. És ez még mindig csak néhány azon tematikus doboz közül, amelyek bizonyítják, hogy van ajándékötlet a filofax-bonbon-bor szentháromságát rejtő papírtasakon túl is.

Ezt is adhatjuk karácsonyra a munkatársaknak

2. Mert nem lehet vele tévedni

Bár az élménydoboz személyesebb a klasszikus ajándéknál, a névérték sosincs rajta feltüntetve. A Feldobox 12 tematikus ajándékdobozából az ajándékozó választja ki, hogy milyen értékben és területen szeretné meglepni dolgozóit vagy üzleti partnereit, de a megajándékozott dönthet arról, hogy azon belül milyen élménnyel szeretne gazdagodni.

A Kényeztetés doboz 85-féle wellness- és szépségprogramot rejt a thai masszázstól a jógabérletig. A Világ Zamatai dobozban 30 autentikus étterem kínálja asztalait egy egzotikus íz-utazásra, míg az Adrenalin dobozból cápaetetés éppúgy választható, mint tankvezetés vagy rafting túra. Aztán ott a Bor Világa doboz, amelynek tulajdonosa számos boros program között választhat, legyen az egy bortanfolyam vagy egy hétvége egy neves magyar borásznál. A Kaland doboz a lovaglástól a búvárkodáson át a repülőgép-vezetésig tartogat élményeket, 90 szabadidős programmal együtt. És tény, hogy még csak tévedni sem lehet, mert valamelyik mindenképp örömet okoz.

Az olyan vállalkozások pedig, amelyek kisebb költségvetésük ellenére is szeretnének emlékezetes ajándékot adni dolgozóiknak, az ajándékdobozok mellett Feldobox ajándékkártyákban is gondolkodhatnak. A néhány ezer forintos, díszes tokba csomagolt Fantázia, Harmónia és Energia témakörére épült kártyák ugyanolyan egyszerűen működnek, mint az ajándékdobozok.

3. Mert egy élmény is becsomagolható és márkázható

Az élménycsomag egy elegáns ajándékdoboz, amit kézbe lehet venni, kinyitni és megmutatni a kollégáknak vagy a családnak. A megajándékozott személy a benne található katalógust lapozgatva számos lehetőség közül kiválaszthatja azt, amihez a leginkább kedve van, az élményt pedig a mellékelt utalvánnyal válthatja be. A dobozt pedig később akár a polcára is felteheti személyes emlékei közé.

A ajándékdobozok a cég márkájának színeibe öltöztethetők, mint egy palack bor, csak sokkal diszkrétebben. Tehetünk mellé egy, a vállalati arculatra szabott kísérőlevelet, de elhelyezhetünk egy kisebb méretű logót is a doboz egyik szegletében.

4. Mert az élmény maradandó

Egyáltalán nem véletlen, hogy az élményt ma már újgenerációs ajándékként tartjuk számon. Az elmúlt években egyre fontosabbá és egyre értékesebbé vált az önmagunkra és családunkra fordított idő, mivel sokszor ebből van a legkevesebb. A boldogságot nem a pénzzel megszerezhető tárgyak, hanem az élmények váltják ki. A körülöttünk lévő tárgyak idővel természetessé válnak, de az élményt az idő múlása tovább szépíti, és sokáig nem lehet elfelejteni.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Címkék: munkaadó, munkavállaló, kolléga, céges ajándék, karácsony