Az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő, valamint a targoncavezető képzésekre jelentkeztek a legtöbben 2015 első félévében. A jelentkezők nagy része a gépész és a gépkezelő képzéseket választotta - derül ki a Perfekt Zrt. adataiból.

Az év során folyamatosan emelkedett a targoncavezetőnek jelentkezők száma, ami annak köszönhető, hogy 2015. december 31-ig érvényesek a régi típusú jogosítványok, és a hatósági jogosítvány frissítésével együtt sok vállalatnál egyúttal a szakképzésre is elküldték a munkavállalókat.

A gépkezelői szakmák népszerűsége jól mutatja, hogy továbbra is nagy az igény a termelő szektort segítő szakképesítésekre.

Ezekkel a szakmákkal találhatunk állást

Íme az ipari OKJ-s képzések toplistája és az állásajánlatok!

1. Ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő
2. Targoncavezető
3. Gázcseretelep-kezelő
4. Emelőgépkezelő (kivéve targonca)
5. Nyomástartóedény-gépész
(Forrás: Perfekt Zrt.)

A kereskedelem területe is igen népszerű, ezt a gázcseretelep-kezelő képzés harmadik helye erősíti meg, ugyanis például a PB-gázpalackok megrendelése, átvétele, tárolása és értékesítése is egy ilyen szakember feladatai közé tartozik. A toplista ötödik helyén ismét a gépészet területéhez tartozó tanfolyam található, mégpedig a nyomástartóedény-gépész - derül ki a lapunknak eljuttatott adatokból.

Ők a legkeresettebb szakemberek

- autószerelők

- betanított munkás

- CNC-szakemberek

- gépkezelők

- gépszerelők

 

- lakatosok

- operátorok és összeszerelők

- sofőrök

- targoncavezetők

- villanyszerelők

A 2015-ös adatok összesítéséből kiderül, hogy legnagyobb arányban a 35-44 év közötti férfiak vesznek részt ipari képzéseken, főként vállalati jelentkezések keretében. A korábbi évekkel összehasonlított adatokból az is jól látható, hogy a fiatalok körében is egyre népszerűbbek az ipari képzések.

Ezekkel a szakmákkal találhatunk állástA Profession.hu-n kínált 1800-nál is több szakmunkát itt böngészhetjük!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munka, képzés, oktatás, szakképzés, szakmunka