Bár minden korosztály könnyen kerülhet olyan helyzetbe, hogy a látszólag gyorsabban és egyszerűbben elérhető "fekete" vagy a hosszú távon biztonságot nyújtó legális bevétel között kell választania, mégis a rossz tapasztalatokkal nem rendelkező és koruknál fogva kevésbé gyanakvó fiatalok vannak a legnagyobb veszélyben. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) "A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése" című kiemelt projektjének ez az üzenete épp ezért a fiatalokat célozza.

A "Jó Munkahely" kampány keretében elkészült filmek közül az egyik a jövőnket befolyásoló döntések fontosságáról, a bejelentés nélküli vagy jogszerű foglalkoztatás közti választásról szól:

A munkaügyi hatóság szakemberei az elmúlt években is több esetben állapították meg, hogy az általuk vizsgált cég bejelentés nélkül foglalkoztatta munkavállalóit, így könnyen előfordulhat, hogy egy, a munkaerőpiacra felkészületlenül belépő fiatal munkavállaló is találkozik ilyen munkáltatóval.

Kísértésbe viszik a fiatalokat

Ráadásul a 30 alattiakat - vagyis az Y generáció tagjait - fogyasztásközpontú magatartás jellemzi, azaz pillanatnyi érdekeik vezérlik őket, és szeretik a céljaik eléréséhez vezető legrövidebb utat választani. Kevéssé gondolkodnak hosszú távon: koruknál fogva nem aggódnak azon, hogy honnan lesz nyugdíjuk, vagy mi lesz velük, ha megbetegszenek. Ez a hozzáállás különösen veszélyeztetetté - akár kihasználhatóvá teszi őket.

Ha egy ilyen beállítottságú munkavállalónak választania kell, hogy megkap egy munkát, és megkeresheti vele a céljai eléréséhez szükséges pénzt, ám ehhez el kell fogadnia a jogszerűtlen foglalkoztatás feltételeit, vagy nemet mond egy ilyen tisztességtelen ajánlatra, akkor könnyen kísértésbe eshet.

A feketemunka veszélyei

Talán bele sem gondol, hogy a bejelentés nélküli foglalkoztatás milyen könnyen visszájára fordíthatja az először rózsaszínnek tűnő helyzetet. Ha megbetegszik, nem mehet betegállományba, semmilyen jövedelme nem lesz, és táppénzre sem lesz jogosult. Ha elküldik az állásból, nem kaphat munkanélküli ellátást, ha hitelt szeretne felvenni, nem fogja tudni igazolni jövedelmét.

Ezek a feketemunka veszélyei

Komoly hátrány érheti hosszú távon is. Mivel nem fizették nyugdíjjárulékait, így vagy tovább kell majd dolgoznia, hogy meglegyen a szolgálati ideje, vagy kevesebb pénzt fog kapni öregkorában.

Aki nem kötött szerződést, számíthat rá, hogy nem kapja meg az őt megillető bérét, nem követelhet a túlóráért plusz díjazást. Munkáltatója kihasználhatja: nem tartja be a munkaidőre, pihenőidőre vonatkozó szabályokat, felmondási idő nélkül egyik napról a másikra az utcára teszi.
E káros következmények elkerülése érdekében fontos, hogy munkaviszony esetén ragaszkodjunk az írásos munkaszerződéshez.

Alkalmi munka, idénymunka esetében ugyan nem kötelező az írásbeli szerződés, de ha van rá mód, akkor érdemes mégis papíron rögzíteni a feltételeket. Munkavállalás előtt célszerű a leendő foglalkoztatót ellenőrizni a NAV honlapján, hogy fordult-e elő nála szabálytalanság, ami óvatosságra kell intse az állásra pályázót.

Ezek a feketemunka veszélyeiPályakezdők ilyen legális, bejelentett állásokat találhatnak a Profession.hu-n!

A munkaadó kötelezettségei

A munkáltatónak legkésőbb a munkaviszony első napján a foglalkoztatás megkezdése előtt be kell jelentenie a munkavállalót az adóhatóság felé. Amennyiben valakinek kétségei vannak a bejelentéssel kapcsolatban, a lakóhelye szerinti adóigazgatóság ügyfélszolgálatán, vagy az Ügyfélkapu segítségével meggyőződhet erről - javasolja az NGM a lapunknak eljuttatott közleményében.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha úgy tűnik, hogy nem szabályosan foglalkoztatják, és ezt munkahelyén sem sikerül tisztázni, a munkaviszony létesítésével, megszűnésével, megszüntetésével, a munkabérrel, a munkaidővel, a rendkívüli munkavégzéssel kapcsolatban az illetékes Kormányhivatalhoz, mint elsőfokú munkaügyi hatósághoz fordulhat.

A munkáltatónak emellett havonta írásban tájékoztatnia kell a munkavállalót a jövedelméből levont adókról és járulékokról, így a munkavállaló ellenőrizni tudja az elszámolás és a levonások jogcímét, összegének helyességét. Az egyszerűsített foglalkoztatás esetén a munkaadónak olyan igazolást kell adnia, amiből megállapítható a magánszemély bevételének teljes összege és jogcíme a munkavégzés évét követő év január 31-éig.

A szaktárca javasolja tehát mindenkinek - különösen a munkaerőpiacra most belépő fiataloknak -, hogy fogadják meg tanácsukat: olyan jó munkahelyet válasszanak, amely jogszerűen foglalkoztatja őket. Ne engedjenek a pillanatnyi hasznot hozó csábító ajánlatoknak, hanem a hosszútávon biztos hátteret adó állást válasszák!

Ezek a feketemunka veszélyei
A feketemunka aránya (2010-2012)

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, pályakezdő, fiatal, Y generáció, feketemunka, bejelentett munka