Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Megállíthatatlanul tör ránk a kánikula, a nagy melegben a szervezetünk sokkal jobban terhelve van, mint az év többi időszakában, ráadásul a szervezet meleg elleni hőszabályozó képességét számos olyan tényező befolyásolja, mint például: az életkor, a testsúly, az egészségi állapot vagy a fizikai erőlét.

A szabadban történő munkavégzés bizony nehéz a hőségben. A magas hőmérséklet hatására ugyanis csökken a szellemi éberség, ráadásul a fizikai teljesítmény minősége is romlik. Nehezebben koncentrálunk, bármilyen feladatot is végzünk, és a figyelmünk összpontosítása is kihívást jelent. Esetleges rosszullétek, balesetek kiváltó oka is lehet a magas hőmérséklet. Éppen ezért kell kifejezetten elővigyázatosnak lennünk a kánikulában!

Extrém munkakörülmények nyáron

Fogyasszunk sok vizet!

Kerüljük a cukros italokat, melyek még inkább leterhelik a szervezetünket. Körülbelül 15-20 percenként, egy pohárnyi hideg ivóvizet igyunk meg, abban az esetben is, ha nem vagyunk szomjasak.

Tartsunk szünetet!

Szabadtéri munkavégzés esetén ütemezzük úgy a munkát, hogy a legnagyobb fizikai megterheléssel járó fázisokat a tevékenységben a kora reggeli vagy a késő délutáni időszakban végezzük, amikor még kevésbé van forróság. A kritikus napszakban, azaz 11.00 és 15.00 között lehetőség szerint hűvösebb, árnyékosabb helyen folytassuk a munkát, és álljunk meg mindig pár perces pihenésre.

Figyelünk az öltözetünkre!

Amennyiben a munkánkkal járó munkavédelmi szabályzatot nem sérti, igyekezzünk kerülni a fekete ruházatot. Könnyű, világos színű laza ruházatban végezzük feladatainkat, viseljünk kalapot, munkavédelmi sisakot, bőrünket óvjuk vagy napvédőkrémmel, vagy viseljünk hosszú, mégis létáteresztő, jól szellőző ruhát.

Ügyeljünk munkatársainkra is!

Minden esetben figyeljünk egymásra, a megfelelő segítségnyújtás akár pillanatokon is múlhat. Amennyiben úgy észleljük, hogy valamelyik munkatársunk eltérően viselkedik a megszokottól, kérdezzük meg, hogyan érzi magát, ültessük le árnyékban pihenni, itassunk vele vizet. Nem tolakodás gondoskodni egymásról, hanem olyan fontos dolog, aminek fordított esetben mi is örülnénk. Az ilyen száraz hőségben minden eshetőséggel számolnunk kell, ezért igyekezzünk megelőzni a komolyabb rosszullétéket a munkánk során, odafigyelve magunkra és kollégáinkra is.

Fogadjuk meg a jó tanácsokat!

- A déli órát lehetőség szerint zárt, légkondicionált helyen töltsük, amennyiben ez nem lehetséges mindenképpen árnyékban próbáljunk tartózkodni.
- Fogyasszunk naponta három, négy liter vizet!
- A szabadban viseljünk kalapot, baseballsapkát, napszemüveget!
- Hordjunk világos színű, bő szabású pamut öltözetet.
- A nap minden szakaszában használjunk megfelelő fényvédő krémet, ezt időnként pótoljuk!
- Kerüljük a zsíros ételeket, hiszen ezek fogyasztása nehezíti az emésztést és fokozza a meleg érzetet.
- Óránként tartsunk 5-10 perc pihenőidőt.

Vannak olyan szabadtéri munkák nyáron, melyeknél kifejezetten kell figyelni a kánikulában való munkavégzés szabályaira. Íme néhány példa:

Szezonális gyümölcsszedés

Zöldterület fenntartási csoportvezető

Kertész/udvari munkás

Gondnok

Kertész

Karbantartó

Terület karbantartó

Udvaros - üzemeltetési munkatárs

Pályamódosítás

Nézzünk szét a lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre!

Szakmunkák: több mint 3000 álláslehetőség

Fizikai, segéd és betanított munkák: több mint 1500 álláslehetőség

Egy jól elkészített önéletrajzzal könnyebben pályázhatunk bármilyen állást is szeretnénk a meghirdetett álláslehetőségekre, ezért mindig frissítsük azt, vegyük igénybe hozzá a Profession.hu önéletrajz-készítője segítségét!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala