Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az Erzsébet-utalvány a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott, étkezési utalvány, amely hideg és meleg étel vásárlására is költhető.

Az utalványt bemutató konferencián a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. igazgatója, Guller Zoltán elmondta: eddig közel 20 ezer elfogadóhellyel kötöttek már szerződést, ezek között azonban hipermarketek nincsenek. A Coop, a Reál és a CBA azonban elfogadja majd az új étkezési jegyet.

Az Erzsébet-utalvánnyal a munkáltatók amellett, hogy kedvezményes adózású hideg-meleg étkezési jegyet biztosítanak a munkavállalók számára, hozzájárulnak dolgozóik elégedettségének megteremtéséhez – hívta fel a figyelmet Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium jó államért felelős kormánybiztosa. Az Erzsébet-utalványt a bérjellegű juttatásokénál több mint 30 százalékkal kedvezőbb feltételekkel lehet biztosítani a munkavállaló részére.

Az üdülési csekkeket a Széchenyi Pihenő Kártya (más néven SZÉP-kártya) váltja fel. Minden korábban kiadott üdülési csekk 2012 végéig felhasználható.

Elindult az Erzsébet-program is. A rendszernek köszönhetően jövőre várhatóan mintegy 10 milliárd forintot lehet majd megpályáztatni szociális célokra. Ennek keretében az állam az utalványból befolyt nyereséget arra költi, hogy pályázatokat ír ki a rászorulóknak (nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak, fogyatékkal élőknek, illetve a szociális ágazatban dolgozóknak), hogy kedvezményesen üdülhessenek az állami üdülőkben. Horváth Endre, az MNÜA elnöke elmondta: elindul egy telefonos ügyfélszolgálat is, amelyen az üdülésre pályázók érdeklődhetnek majd.

A munkavállalók igénye, a motivációs tényezők, költségcsökkentési szempont és a társadalmi felelősségvállalás egyaránt érvényesül akkor, amikor a munkáltatók a béren kívüli juttatásokról döntenek – számolt be Dara Péter, a DEVISE Hungary ügyvezető igazgatója a frissen lezárult Mi lesz a bérekkel és juttatásokkal 2012-ben? kutatás alapján, amelyet az MNÜA-val közösek készítettek. Ebből kiderült: elég sok vállalkozás nem tudja még, hogy mit kezd a cafetériarendszerrel. Voltak, akik azt nyilatkozták, hogy megszüntetik, mások viszont most vezetik be először.