Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Új és gyorsan fejlődő ágazatnak számít a kiskereskedelem a munkaerő-piacon. A szegmens forgalma a harmadik egymást követő évben meghaladta az 5%-ot.

A non-food szegmens teljesítménye még ennél az átlagnál is jóval magasabb volt. A meglévő és újonnan Magyarországra érkező márkáknak köszönhetően új üzletek nyílnak, ahová rendszeresen keresik a fiatal és tapasztalt munkaerőt is - derül ki a Hays Hungary 2017-es Salary Guide és piaci áttekintés kiadványából.

Bérsávok a kiskereskedelemben

A bérsávok már kiskereskedelmi szektoronként és márkánként is eltérnek, ezen felül a pozíció szintje és felelősségi köre is befolyásolja az elérhető fizetéseket.

 Ennyit kereshetünk a kiskereskedelemben 

Fizetési határok a kiskereskedelmi szektorban

Divat kiskereskedelmi szektor (bruttó minimum - maximum)

kiskereskedelmi bérek

                                                    

Luxus termékek a kiskereskedelemben (bruttó minimum - maximum)

                                                  kiskereskedelmi bérek   

Forrás: Hays Hungary

Keresik a pályakezdőket

2016. év eleje óta megnövekedett az értékesítési szakemberek iránti kereslet. Különösen a pályakezdők és junior pozíciókra pályázóknak van előnyük. Ez a trend a visszaállított vasárnapi nyitva tartás miatt figyelhető meg, miután rövid időn belül nagyobb volumenben vettek fel munkavállalókat.

Digitális médiában jártas szakemberek kerestetnek

Az online vásárlás népszerűségének jelentős növekedése miatt, a legtöbb vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy üzletük ezen részét is fejlesszék. Ebből fakadóan, az e-kereskedelemben és a digitális médiában jártas szakemberek iránt várhatóan nagy lesz a kereslet a magyar kiskereskedelmi piacon.

A tanulmány szerint a többi ágazatban is változások tapasztalhatóak a munkaerőpiacon. S ez azért is jó hír, mert több lehetőség nyílt meg, több lehetőség közül lehet választani. Próbálkozzunk tehát minél több irányban, s eközben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket tudunk majd hozni.

 

Készítette: Sebők Viktória