Első díjat nyert el a NASA pályázatán a magyar Puli Space

Első díjat nyert el a NASA pályázatán a magyar Puli Space

Első díjat nyert az amerikai űrügynökség kihívásán a magyar Puli Space csapatának Puli Lunar Water Snooper (holdi vízszaglászó) elnevezésű detektora.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az amerikai űrügynökség (NASA) "Honey, I shrunk the NASA payload" azaz "Drágám, összepréseltem a NASA hasznos terhét" címmel indított kihívást: olyan megvalósítható, kis méretű és kis tömegű mérő- és megfigyelőeszközök tervezése volt a feladat, amelyek akár cipősdoboz méretű robotokon is bevethetők.

A magyar Puli vízkutató detektora a holdi erőforrások kategória első díját hozta haza: ez azért különösen izgalmas, mert a NASA Artemis programja szinte kézzel fogható távolságra, 2024-re tűzte ki a következő emberi Holdra szállást. Ennek előkészítésén nemcsak az Egyesült Államok dolgozik gőzerővel, hanem egy gyorsan növekvő nemzetközi közösség is munkálkodik azon, hogy a Holdon fenntartható módon teremtse meg az állandó emberi jelenlétet.

Ehhez ugyanúgy ember nélküli küldetések kellenek az első körökben, ahogy az Apollo programban is robotikus felderítőkkel készítették elő a Holdra szállást. A tervezett kínai, indiai, orosz és japán expedíciók mellett a NASA CLPS (kereskedelmi holdi hasznos teher szolgáltatások) programjában magáncégek által fejlesztett leszállóegységek indulnak a Holdra: 2021-2022 során is indulnak küldetések, melyek többek között NASA műszereket és kisméretű holdjárókat is visznek útjukra. Ezeknek az expedícióknak fontos feladata a holdi erőforrások feltérképezése és azok kiaknázási lehetőségének vizsgálata. A Puli Lunar Water Snooper ebben képes segíteni: a műszer extrém kis tömege és mérete pedig különösen alkalmassá és bevethetővé teszi, akár egy 2 kg-os holdjáró hasára szerelve is - szólt a Puli Space a detektorról. A NASA pályázatának zsűrije a közlemény szerint kiemelte, hogy a Puli Lunar Water Snooper koncepció izgalmas, jól kidolgozott, és egyhangúlag javasolta a díjra.

Pacher Tibor, a Puli Space vezetője hozzátette: "nagyon örülök az elismerésnek, és büszke vagyok a csapat munkájára. A Puli csapata hisz abban, hogy közös munkával Magyarország is be tud lépni azon országok nagyon szűk csoportjába, akik képesek egy másik égitest elérésére, és részt vehetnek a Hold erőforrásainak hasznosításában, egy új, innovációra építő gazdaság kialakításában" - áll a Puli közleményében.

Aktuális állásajánlatok

Ha nem is rögtön az űrben végezhetjük az alábbi munkákat, szakmai hozzáértésünkre és innovatív ötleteinkre ezeken a munkahelyeken is számítanak:

Állások K+F területeken: például beágyazott szoftverfejlesztő mérnököknek és pályázati szakembereknek. 

Mérnökként országszerte több mint 800 álláslehetőség vár ránk: keresnek erőművi teljesítménymenedzsment szakértőt Százhalombattán, termékfejlesztő mérnököket Budapesten, Győrben, Veszprémben és még számos városban.

Ha a termékfejlesztés áll közel hozzánk, és product ownerként bontakoztatnánk ki tehetségünket, nézzünk körül az alábbi álláslehetőségek között!

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Ha még csak keressük a nekünk való állást, akkor nézzünk körül az álláslehetőségek között, személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinketkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új munkákról!

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

 

 

További rövid hírek