Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Bárhol is dolgozunk, a napjainkban tapasztalható változások valószínűleg mindannyiunkat érintenek: van, akinek megsokszorozódott a munkája, van, aki otthonról teljesíti a feladatait, és van, akinek most átmenetileg kevesebb a teendője, mint máskor. Hogy milyen jogaink és lehetőségeink vannak, abban a Hargittay és Tóth Ügyvédi Iroda munkajogászai segítenek nekünk. 

Iskolás korú gyermekeim vannak, akik hétfőtől nem mehetnek iskolába. Otthon maradhatok velük?

Az intézmények járványügyi lezárásával a munkavégzési kötelezettség nem szűnik meg. Amennyiben a munkavégzésünkben bármi akadályozza, arról minél hamarabb – a tudomásszerzéshez képest a legrövidebb időn belül – tájékoztatnunk kell a munkáltatónkat. A Munka Törvénykönyve többféle lehetőséget nyújt a helyzet kezelésére, és az együttműködési kötelezettség betartása mellett találhatunk olyan megoldást, amely sem a munkaadó gazdasági tevékenységét, sem a mi családi érdekeinket nem veszélyezteti. 

Nincs kire bízni a kiskorú gyermekemet, mit tehetek?

Kérhetjük a munkaadót, hogy mentesítsen minket a munkavégzési- és rendelkezésre állási kötelezettségünk alól, ugyanis ez az eset megfelel a Munka Törvénykönyvében különös méltánylást érdemlő személyi, családi vagy elháríthatatlan ok miatt indokolt távollétnek. Ilyenkor a munkáltatóval kötött közös megállapodás szerint jár részünkre juttatás. Fontos viszont, hogy a munkáltatónk nem köteles eleget tenni a kérésünknek.

Erről bővebben itt olvashat: https://www.profession.hu/cikk/bezartak-az-iskolak-hogyan-dolgozzunk-gyerekek-mellett

Vehetek ki szabadságot, ha a gyermekem felügyeletét nem tudom másképp megoldani?

Igen, hét munkanap felett szabadon rendelkezhetünk. A szabadságigényünket a Munka Törvénykönyve szerint tizenöt nappal előre jeleznünk kell, azonban ennek a feltételnek a betartása ilyen váratlan eseményeknél nem lehetséges, vagyis a munkadónkkal való egyetértés esetén előrejelzés nélkül is szabadságra mehetünk. Szabadságunk ideje alatt távolléti díjra vagyunk jogosultak. 

Betegszabadságot tervezek, mert otthon vannak a gyermekeim. Jogszerű ez?

Nem. Az iskolák járványügyi lezárása estén nem mehetünk táppénzre, a betegszabadság ugyanis betegség miatti keresőképtelenség okán jár, évente tizenöt munkanap időtartamban. 

Bevihetem a gyermekemet a munkahelyemre, ha nincs, aki vigyázzon rá? 

Ha más módon nem tudjuk biztosítani a felügyeletet, megfogalmazhatjuk kérésünket a munkaadónk felé, azonban ő nem köteles ezt megengedni. Ha igent mond, és megszervezi a dolgozók gyermekeinek felügyeletét, úgy fokozott figyelmet és befektetést kell fordítania a munkavédelmi-, higiéniai- és egyéb gyermekmegőrzéssel kapcsolatos szabályok betartására.

A munkáltatóm váratlanul módosította a holnapi munkaidőbeosztásom. Élhetek emiatt panasszal? 

Nem, mivel a 2020. március 18-án életbe lépett rendelet értelmében a munkáltató a munkaidőbeosztásunkat akár aznap, illetve másnapra vonatkozóan is módosíthatja, ha működésében előre nem látható körülmény merül fel, vagyis a korábbi, Munka Törvénykönyve szerinti 96 órával korábban esedékes értesítés jelenleg nem alkalmazandó.

A munkaadóm elrendelhet otthoni munkavégzést vagy távmunkát, ha korábban még soha nem dolgoztam otthonról?

Igen. A munkáltatónk jogosult a munkaszerződésben szereplő helytől eltérő helyen foglalkoztatni minket, és mind az otthoni munkavégzést, mind a távmunkát elrendelheti. 

A távmunka és az otthoni munkavégzés ugyanaz?

Nem. Míg az otthoni munkavégzés ideiglenes, időtartama korlátozott (naptári évente nem haladhatja meg a negyvennégy munkanapot vagy a háromszázötvenkét órát), addig a távmunka a munkáltató telephelyétől eltérő helyén folytatott, rendszeres tevékenység, amelyet számítástechnikai eszközzel végeznek és eredményét elektronikusan továbbítják. A legújabb rendelkezés értelmében ennek kereteit nem szükséges a munkaszerződésben rögzíteni. 

Félek bemenni a munkahelyemre, kérhetem az otthoni munkavégzés engedélyezését? 

Igen, azonban a munkáltatónk konkrét veszélyeztetettség hiányában nem köteles eleget tenni az ilyen kéréseknek. Sajnos annak az eldöntése, hogy mi a konkrét veszélyeztetettség, szubjektív.

Nem mentem be dolgozni, mert nem akarom elkapni a vírust. Elveszíthetem ezért a munkámat?

Elképzelhető. Amennyiben nincs kijárási tilalom, nem vagyunk karanténban és a munkáltató biztosítja az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeit, kötelesek vagyunk megjelenni a munkahelyünkön, az indokolatlan távolmaradás következményekkel járhat.

A munkaadóm bezárást tervez. Fogok fizetést kapni?

A munkáltatónk jogszerűen dönthet úgy, hogy bezár, vagy kötelező szabadságra küld mindenkit. Ez esetben a szabadság időtartamára az alapbér illet meg minket. A hatóság által elrendelt zárlat elháríthatatlan külső oknak minősülhet, így ilyen esetben a munkaadónkkal közös megállapodásunk számít irányadónak. 

Átmenetileg bezárt a munkahelyem, de hitelem van és tartok tőle, hogy nem fogom tudni fizetni. Ilyenkor mi a teendő?

A március 18. éjfélig folyósított hitel- és kölcsönszerződésekre fizetési moratórium lépett életbe, azaz 2020. december 31-ig az érintettek dönthetnek úgy, hogy szüneteltetik a törlesztőrészletek fizetésért, ugyanakkor természetesen a szerződés az eredeti feltételek szerint is teljesíthető.

Elveszíthetem a munkámat a járvány miatt? 

Nem, a járvány nem lehet a felmondás indoka. Azonban fontos tudni, hogy a munkáltatónk rendes felmondással továbbra is élhet, amennyiben olyan gazdasági helyzetbe kerül, amelyben a munkaviszony fenntartása nem elvárható tőle. Ha szeretnénk pontosabb képet kapni a jogellenes felmondásról, itt olvashatunk róla

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, távmunka, otthoni munkavégzés, biztonság, együttműködés