Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A visszaesés után újra élénkül az új autók értékesítése

Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke elmondta, a járvány kezdetén az új autók értékesítése az előző évhez képest 10-15 százalékra esett vissza. Az átadások ugyanakkor nem álltak le a koronavírus idején sem: a gyártók folytatták a kiszállításokat, és a szervizek, valamint az okmányirodák is megszervezték a folyamatos működést. Sokat számított az is, hogy a nagycsaládosok autóvásárlási programjának keretében megrendelt autók éppen ekkor érkeztek meg. Így nem szakadt meg a "pénzbeáramlás", és míg Magyarországon 50 százalékkal csökkent az új autók forgalomba helyezése, addig más országokban ez akár a 90 százalékot is elérte - mondta az elnök.

 Gablini Gábor szerint a mostani helyzetben az is fontos, hogy az elektromos autók vásárlásának állami támogatása nagyon népszerű, és sokan veszik igénybe: a június 15-én indult programot egy nappal később fel kellett függeszteni, mert a teljes támogatási keret elfogyott.

Állások az autóiparban

Hazánkban nemcsak az autóvásárlási kedv jelentős, de az autógyártás is igazi húzóágazata iparunknak. A G7 információi szerint öbb mint 700 autóiparhoz kötődő vállalat foglalkoztat több mint 176 ezer embert. A magyar export ötödét kitevő iparágba jelenleg is keresnek dolgozókat:

Állások az Audinál: a győri gyárba jelenleg keresnek mérnöket, pénzügyi és IT szakembereket is. 

Állások a Suzukinál: az esztergomi gyárba jelenleg keresnek operátorokat és mérnököket is.

Az egyik legnagyobb autóipari beszállító, a Bosch csoport több mint 100 pozíciót ajánl az álláskeresőknek. 

Állások gyártás területen, beleértve minden gyártási területet: több mint 1000 álláslehetőség

Mérnökként több mint 900 állás közül válogathatunk országszerte, a kifejezetten friss diplomásoknak és pályakezdőknek szánt munkalehetőségeket itt találjuk, míg a senior, 5-10 év tapasztalattal rendelkező mérnököknek szóló hirdetések erre vannak.

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Ha még csak keressük a nekünk való állást, akkor nézzünk körül az álláslehetőségek között, személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinketkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új munkákról!

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala