Egymilliót is kereshetnek az informatikusok

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete - a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - 243 200 forint volt 2015. első 7 hónapjában a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint.

2014-ben az információ-kommunikáció területén dolgozók havi átlagos munkajövedelme 466 718 forint volt, ezzel épphogy csak lemaradtak a legjobban kereső pénzügy tevékenységet folytató dolgozóktól (ők 513 649 forintot kerestek).

Íme a legjobban fizető IT állások!

Bruttó 1 millió és 350 ezer forint közötti bért kínálnak a munkaadók a leendő dolgozóknak:

- Lead 3D Artist
- Algoritmus kutató
- Szoftverfejlesztő
- 3D programozó
- Szoftver tesztmérnök
- Senior Android programozó

Egymilliót is kereshetnek az informatikusok

Egymilliót is kereshetnek az informatikusokA Profession.hu-n ilyen IT fejlesztői munkákat találhatunk! 740 pozíciót kínálnak a munkaadók.

Egymilliót is kereshetnek az informatikusokA legjobban fizető állások teljes listája itt böngészhető!

Már frissdiplomásként is kiemelkedő bért kaphatnak

A legjobb frissdiplomás átlagfizetés műszaki és informatikai területen érhető el - derült ki at Educatio Nonprofit Kft. korábbi elemzéséből. A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett informatikusok átlagfizetése 350 ezer forint, őket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem, ahol a végzett informatikusok 319 ezer, valamint 304 ezer forintos átlagjövedelemmel rendelkeznek. A többi intézménynél jóval 300 ezer forint alatti átlagfizetést mértek.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az önismeret, a reális önkép, a motiváció meghatározása és kommunikálása is nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a pályázó sikerrel vegye az akadályokat. A munkaadók szakértelmet, illetve a végzettség mögött rejlő tudást várják el. A munkát kereső informatikusnak azt kell sugároznia magából, hogy "én vagyok a legjobb" - hívta fel a figyelmet Sámson Dorottya, a Profession.hu toborzási szolgáltatások vezetője, karrier-tanácsadó.

Az állásportál szakértője elmondta: egy pályakezdő programozó bére átlagosan bruttó 250-300 ezer forint, ha pedig az egyetemi évei alatt elkezdett dolgozni, akkor a fizetési igénye nettó 400 ezerre is emelkedhet. Ezt általában meg is kapja, mert már olyan kutatásokban, fejlesztésében vett részt, olyan gyakorlati tudást szerzett, amelyek értékesek a munkaadó szemében. Az ilyen fiatalokból lesz az iparág vezető szakembere, ha továbbra is fejleszti a tudását.

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: munka, álláskeresés, állásajánlat, informatikus, programozó, fejlesztő, kereset, bér