Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Vannak jószerivel olyan munkahelyek, melyek még nem ismerték be ennek fontosságát, s nem is áldoznak rá, hogy dolgozóiknak megteremtsék az egészség megtartásához szükséges feltételeket - középkori viszonyokat teremtve a végsőkig kizsigerelik az alkalmazottaikat szellemileg és fizikailag egyaránt. Viszont egyre szaporodnak azon vállalatok, akik már tudják: színvonalas, jó munkát csak az egészség teljes birtokában lehet végezni, s felismerték, hogy ennek elérésében komoly felelősség terheli a cégeket.

Beteg munkatárs a legnagyobb veszteség

A munkatársak szellemi-fizikai, egyszóval egészségi állapota alapvetően szabja meg a befektetett tőke megtérülését - állítják szociális szakpolitikusok. Szélsőséges esetben, ha egy cégnél az állomány 30-40% betegszik le, akkor teljesen megakadályozza a megtérülést. Ez súlyos gazdasági veszteséget jelent az egyén, a munkáltató, és a társadalom számára egyaránt. A dolgozók általános egészségi állapotának tartós hiánya - akár betegség, akár baleset következménye a helyzet - egzisztenciális válságba sodorhatja a munkaadót. Ezzel paralel a munkavállalóknak bizonytalanná válik a munkahelyük, sőt akár el is veszíthetik azt. Ennek közvetlen következményeként súlyos stressz éri a családot, amelynek tagjai a feszült, félelemmel is jellemezhető állapotukban saját munkahelyükön is eddigi teljesítményük alatt teljesíthetnek, hibázhatnak, minőségi problémákat okozhatnak. A munkaadó oldaláról így egy óriási lavina indul, ami a dolgozói betegségének következtében keletkező költségek hatására elsodorhatják akár az egész vállalkozást is.


Követendő magyar példa

A világszínvonalon adatmentéssel foglalkozó magyar tulajdonú KÜRT Zrt. rendszeresen nyeri el az Amerikai Kereskedelmi Kamara /AmCam/ "Egészséges munkahely" díját, először 2004-ben, majd 2005-ben, valamint a magyar Országos Egészségfejlesztési Intézet /OEFI/ "Egészségbarát munkahely" címét is megkapta 2006-ban.

HR szemléletükben már egészen a kezdetektől, a cég 1989-es alapításától igyekeznek a dolgozóik egészségével és munkakörnyezetükkel kapcsolatos tényezőkkel foglalkozni. Gergácz Lili, a ma már 100 főt foglalkoztató vállalt HR vezetője elmondta: "Tulajdonosaink szemléletének és szociális érzékenységének köszönhetően az emberközpontú bánásmód hosszú múltra tekint vissza, hiszen nagyon hamar felismerték, hogy a szervezeti érdekeknek és az egyéni érdekeknek közelíteniük kell egymáshoz a hatékony és eredményes munkavégzés érdekében. Így például a munkaidőrendszereknek támogatniuk kell a munka és a magánélet együttesét, a megfelelő munkahelyi légkörnek és munkakörülményeknek az emberek biztonsági és szociális igényeit, a képzési lehetőségeknek pedig az emberek fejlődési, önmegvalósítási szükségletét. Ez mind-mind szükséges ahhoz, hogy a dolgozók, fizikai, szellemi energiáikat, képességeiket és azt a tudást, amivel rendelkeznek, a szervezet érdekében bontakoztassák ki."

A vállalat dolgozói szinte kivétel nélkül a számítógép monitorja előtt ülnek, ezért nagy figyelmet fordítanak arra, hogy olyan monitorokat használnak, melyek alacsony sugárzású-, magas frekvenciájúak. Több órai számítógép-használat után a dolgozók az előírás szerint rövid pihenőket (az előírás szerinti óránként 10 percet) tartanak a pszichés- idegrendszeri megterhelés csökkentésére.

Arra kérdésünkre, hogy a tudatos egészségfejlesztés konkrétan még miben nyilvánul meg a Kürt-nél, megtudtuk, hogy szociális-jóléti csomagjuk keretében nem "csak" foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásokat nyújtanak, hanem "Az egészséges táplálkozásra való figyelemfelhíváson, az ergonomikus munkahely-kialakításon át, különböző tanácsadási és közösségi sport programok segítségével is igyekszünk a mentális terhelés és az ülőmunka okozta tényezők negatív faktorai ellen is védekezni. Szerencsés véletlen, hogy telekszomszédunk éppen egy fedett és szabadtéri sportkomplexum, mely számos lehetőséget nyitott meg előttünk. Olyan testmozgási lehetőségeket tudnak ezáltal kedvezményesen igénybe venni a dolgozóink, amelyekre saját székházunkban nincs lehetőség. Asztaliteniszre, csócsóra helyben is van alkalmuk, kiemelném azonban, hogy jógára olyan nagy igény volt házon belül, hogy egy jógaoktató "házhoz" jön, és heti két alkalommal tart jógát az arra vágyóknak. A stressz csökkentésére egy másik jó példa lehet a KÜRT házi zenekara, amelynek próbaterme szintén a székházunkban található."
A sportprogramokra a családtagokat is szívesen látják, így sikerül összhangot teremteni a család és a munkahely világa között.
Az hosszú évek óta jól bevált és működő szemléletmód hatékonysága mára egyértelműen megnyilvánul a cég működése kapcsán: "Befektetéseink megtérülnek, hiszen a plusz juttatások segítenek alacsonyan tartani a megbetegedések, illetve a fluktuáció arányát, viszont exponenciálisan növelik a munkavégzés minőségét és a belső elégedettséget!" - osztotta meg tapasztalatait Gergácz Lili.

Ergonómikus munkahely


Move Europe - Mozdulj Európa!

Egyre szaporodnak azok a humanista beállítottságú kezdeményezések, amelyek arra ösztönzik a cégeket, hogy jobban törődjenek - saját maguk érdekében is - a dolgozóik egészségével.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet 2007-ben csatlakozott a "Move Europe - Mozdulj Európa" mozgalomhoz, mely 26 európai ország részvételével indított a Munkahelyi Egészségfejlesztés Európai hálózata 2006-ban.
A program célja: átfogó kampány keretében vállalatok mozgósítása annak érdekében, hogy az "Egészséges munkavállaló az egészséges munkahelyeken" cél megvalósulhasson - európai és országos szinten egyaránt. A program iránt érdekelődő vállalatok egy internet alapú önkitöltős kérdőív segítségével tesztelhetik le egészséggel kapcsolatos törekvéseiket. Az intézet egy szakmai bíráló bizottság segítségével vizsgálva és nyomon követve értékelik az egyes munkahelyi egészségfejlesztési modelleket, valamint a jelentkező szervezetek egészségpolitikáját.
A legjobb modelleket megvalósító munkahelyek a 2009-ben megrendezésre kerülő záró rendezvényen kerülnek díjazásra, elnyerhetik az Egészségbarát Európai Vállalat címet, amely négy kategóriában kerül kiosztásra: fizikai aktivitásra való motiválás, egészséges táplálkozás elősegítése, dohányzás- és munkahelyi stressz megelőzése. 

A cikk szerzője: Hajós Dániel
Az előzetesben található fotó forrása: profimedia.hu