Dübörög az ipar, csak a munkaerő hiányzik

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye, júliusban minden régióban bővült a  termelés - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 csatornán.

Továbbra is a gépjárműgyártás, ezen belül is a közúti járművek gyártása, illetve a háztartási elektronikai cikkek termelése mutat nagyon jó eredményt. Az államtitkár rámutatott arra, hogy az ipar növekedésének jelentős munkahelyteremtő hatása is van, az ötnél több munkavállalót foglalkoztató cégeknél júliusban 2,8 százalékkal bővült a foglalkoztatottak száma, bár sok helyen hiányzik a szakképzett, motivált munkaerő.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar ipari termékek iránt belföldön is egyre nagyobb az igény, a magyar ipar belföldi értékesítése is növekedni tudott, ez mutatja a hazai vásárlóerő erősödését is. Az ipari rendelésállomány júliusi 11 százalékos emelkedése az előző év azonos időszakához képest -  a német és az észak-amerikai konjunktúrát is figyelembe véve - előre vetíti az ipari termelés második félévi növekedését is - tette hozzá.

Dübörög az ipar, csak a munkaerő hiányzik

Dübörög az ipar, csak a munkaerő hiányzikIlyen állásokat kínál az ipar!

- Ilyen állásokat kínálnak a gyártó cégek.

- Autóipari munkákat itt találhatunk!

- Mérnökök, szakmunkások jelentkezését is várják a cégek.

- Autószerelő/karosszérialakatos, CNC-forgácsoló, gépszerelő, hegesztő és lakatos állásokat is kínálnak.

- Olyan munkalehetőségeket is találhatunk, ahová elég az általános iskolai végzettség.

- A legtöbb állás teljes munkaidős. Vezetők és gyakornokok is találhatnak kedvükre való pozíciókat.

- Megváltozott munkaképességűeknek is kínálnak állásokat.

- A legtöbb állás Budapesten van, de Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében is rengeteg pozíciót kínálnak.

- Angoltudást vár el a legtöbb munkaadó, és több száz állásnál előnyt jelent a német nyelv ismerete

- Az autóipari beszállítók munkalehetőségeit itt találjuk.

- Külföldi munkákat is kínálnak.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Magyarországon működő 710 autóipari cég adja a feldolgozóipari teljesítmény közel egyötödét, az exportnak pedig a 18 százalékát. A hazánkban lévő négy nagy autógyártó cég - az Audi Hungaria, a Mercedes-Benz, az Opel és a Magyar Suzuki - 2013-ban 17 ezer 400 embernek adott munkát. Több mint 2000 új munkahelyet teremtettek, kétszáznál is több magyar beszállító vállalattal állnak kapcsolatban, egy tucatnyi felső- és középfokú oktatási intézménnyel tartanak fenn kapcsolatot - derült ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) korábbi adataiból.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, állásajánlat, gyártó cég, autóipar, munkahely