Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A digitalizáció korában a munkaerővel szemben támasztott követelmények is folyamatosan alakulnak, a digitális eszközök használatának ismerete már alap elvárás, nem pedig előny, mint az korábban volt.

Több mint két éve fogadták el a Szakképzés 4.0 stratégiát, amikor is az Innovációs és Technológiai Minisztérium hozzákezdett a szakképzési rendszer fejlesztéséhez, hogy a technikum a gimnázium versenytársává, alternatívájává váljon. Az elért eredmények egyik mutatója, hogy a tavalyihoz képest több mint 10%-kal nőtt a szakképzésbe felvettek száma.

A megreformált, új szakképzési rendszer nagy hangsúlyt helyez a digitalizációra, hogy a kor elvárásainak megfeleljen a szakképzés. Az újító folyamat része, hogy ágazatonként az elvárt digitális tartalmakat beépítik a tananyagba, hiszen így válik a munkaerőpiaci alapkövetelmény a tanulóknál alapélménnyé. 200 szakértő segítségével 175 alapszakmánál már meghatározták a digitáliskompetencia-szintet és ezek kerültek beillesztésre a DigKomp rendszerébe a szakmai érdekképviseletek egyetértésével.

A cél az, hogy a pályakezdők a megfelelő alapkompetenciákon túl rendelkezzenek olyan készségekkel, amikkel megállják a helyüket az ipar átalakuló munkaköreiben.

Aktuális álláshirdetések

Ha épp álláskeresésben vagyunk, érdemes megnézni a legfrissebb hirdetéseket. Szakemberekre országszerte valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan, jelenleg is közel 6000 állás között kereshetjük meg a számunkra legmegfelelőbbet, a gyártás területére pedig 1800 állást hirdettek meg.

A több mint 2600 féle fizikai, segéd és betanított munka között érdemes szétnézni, ha nincs szakmánk vagy felsőfokú végzettségünk, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk elhelyezkedni.

Ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk. Amennyiben más szempontok érdekelnek minket, tartsuk szemünket a legfrissebb állásokon, és böngésszünk személyes beállításaink szerint!

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Ha még csak keressük a nekünk való állást, akkor nézzünk körül az álláslehetőségek között, személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinketkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új munkákról!

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala