Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Általános depresszió

Kevés az üdítő kivétel - Kiri Antalné Gitta a Cseke School Felnőtt képző Intézet irodavezetője szerint, aki arról számolt be, hogy amióta elért minket a recesszió szinte csak kétségbeesett, csalódott emberekkel találkozik.

Számtalan kis és nagyvállalatnál tartottak továbbképzéseket, tréningeket. Közvetlen kapcsolataiknak köszönhetően betekintésük van a cégeken belüli atmoszférákba, amit most egy halotti tor hangulatához hasonlít.
Pánik és depresszió - jellemzi a közhangulatot. Akik munkanélküliek lettek, azok bezárkóztak, akiknek még megvan az állásuk, azok görcsösen igyekeznek a megtartásán. A zűrzavar jellemzi a munkaerőpiacot - mondja határozottan.

A képzések iránti érdeklődés minimálisra redukálódott, pedig ez lehetne a reális kiút iránya - véli az irodavezető. Ugyanis, egy idegen nyelv, vagy egy újabb szakma elsajátítására pont megfelelő lenne a kényszerpihenő ideje, amivel mindenki növelhetné az esélyeit a munkaerőpiacon. Ám a magyar lélek nem ilyen konstruktív. Úgy látszik jobban esik, ha csoportosan kesergünk a sorsunkon.

Csak a HR-esek?

Logikus volna, ha a leépítésre került munkavállalók ostromolnák azokat a szakembereket, akik különbféle személyiségfejlesztő módszereket kínálnak a válságos periódusból való kivezető út megtalálásához.

Ha nem tudjuk merre induljunk a munkaerőpiacon, akkor forduljunk szakemberhez!

Azonban Nagy Péter coach segítségét még nem kérték olyanok, akiknek a közelmúltban szűnt meg az állásuk. A pszichés terhelés okozta érzelmi válság nem sarkalja arra a leépítésre került munkavállalókat, hogy szakemberhez forduljanak.

Evvel szemben a cégek, vállalatok HR osztályainak munkatársai annál inkább keresik fel a coach-ra szakosodott trénereket. Az elbocsájtások, csoportos létszámleépítések nem csak azokat viseli meg, akik a listára kerültek, azokat is fájdalmasan érinti, akik összeállítják a névsort. A HR osztályon dolgozók nagyon is humán beállítottságú emberek, akik sokkal jobban szeretnek felvenni, mint elbocsájtani, ilyen a természetük és így is van ez rendjén. Ők is érzékeny emberek, így őket is fájdalmasan érinti az elbocsátás, főleg ha egy napra hatszázötvennégy jut belőle.

Hajós Dániel

Fotó: profimedia.hu