Folyamatosan erősödik a kiskereskedelem Magyarországon, a forgalom bővülése már 30 hónapja tart. Az eddigi adatok alapján kifejezetten jó évet zárt 2015-ben a kiskereskedelem - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára a távirati irodának.

2015. első 11 hónapjában 5,7 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom, ezen belül dinamikus, 20 százalék feletti növekedést mutat az online kereskedelem - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból. Ez a novemberi adatok alapján uniós szinten, számos tagállamot megelőzve, a 8. legnagyobb növekedés - mutatott rá az államtitkár.

Az ágazat idén is hasonló ütemben, 6 százalékkal fog bővülni Magyarországon. Ezt a reálkeresetek emelkedése, és a foglakoztatás bővülése is segíti - tette hozzá. 25 éves rekordon áll a foglalkoztatottság, és 11 éves mélyponton a munkanélküliség.

Csaknem ötszáz állás bolti eladóknak

Íme az állások!

- Eladók ilyen állásokat, boltvezetők pedig ilyeneket találhatnak.

- Budapesten van a legtöbb munka, de Pest, Győr-Moson-Sopron és Bács-Kiskun megyében is sok állást kínálnak.

- Külföldi munkát is hirdetnek. Részletek >>>

- Érettségi is kell a legtöbb munkához, emellett azok is válogathatnak az állások között, akik szakiskolát végeztek. Egyes pozíciókhoz előny a diploma. Akiknek a legmagasabb iskolájuk a 8 általános, ők ilyen munkát találhatnak.

- Idegen nyelv ismerete nem követelmény sok állásnál, de az angoltudás például nagyon hasznos lehet.

- A pozíciók nagy része teljes munkaidős. Emellett találhatunk több tucat részmunkaidős lehetőséget, időszakos munkát és diákmunkát is.

- Megváltozott munkaképességű álláskeresőnek is kínálnak állást.

- Vannak olyan hirdetések is, ahová önfoglalkoztatók jelentkezését várják. Részletek >>>

- A legtöbb munkalehetőséget az ezer főnél több embert foglalkoztató munkaadók kínálják. Részletek >>>

- Értékesítés-kereskedelem kategóriában a munkaadók keresnek területi képviselőket, értékesítőket, telefonos és online értékesítőket, valamint üzletfejlesztőket is.

Lenner Áron Márk az MTI-nek elmondta: a vasárnapi pihenőnap bevezetése óta az adatok szerint az ágazat 2800-zal több embert foglalkoztat, és további közel 5000 betöltetlen álláshelyet regisztráltak. Arra számítanak, hogy a következő hónapokban betöltik ezeket az állásokat.

Az államtitkár szerint a munkaerőhiány miatt az áruházláncok jelentősebb béremelést hajtottak végre. Ez a vasárnapi pihenőnap mellett tovább javította az ágazatban dolgozók helyzetét - mutatott rá az államtitkár.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: állásajánlat, álláskeresés, munka, eladó, kereskedelem