Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Széchenyi terv 2020 keretén belül számos olyan foglalkoztatási program indult már, amely támogatást jelent a munkaerőpiaci szereplőknek. Jó hír, hogy idén sokkal tágabb csoport alkalmazásához igényelhető támogatás. Sőt, sokan még nem is hallottak erről, pedig teljes mértékben eséllyel indulnának ezért a vissza nem térítendő bértámogatásért.

Nézzük, kik vehetik igénybe!

Elsősorban olyan kis- és középvállalatok (kkv) számára javasolt, akik egyébként is vennének fel új munkatársakat, ám szeretnének költséghatékonyan működni.  

bértámogatás

Kiemelten támogatott célcsoportok 100%-os támogatással:

- 25 év alatti álláskeresők;

- 25-30 év közötti pályakezdő álláskeresők, akiknek legfeljebb 180 nap biztosítási jogviszonya volt korábban;

- alacsony iskolai végzettségű (ISCED 1-2) álláskeresők;

- tartós, legalább 6 hónapja álláskeresők;

- gyermekgondozás vagy hozzátartozó ápolását követően a munkaerőpiacra visszatérő álláskeresők;

- 50 év feletti álláskeresők;

- közfoglalkoztatásból kilépők.

Nem kiemelten támogatott célcsoportok 70%-os támogatással:

- az előző felsorolásba nem tartozó bármely, jelen pillanatban állást kereső személy

Fontos, hogy szinte minden esetben nettó létszámnövelést kell produkálni  Általános feltétel a programban pályázókkal szemben, hogy a benyújtás pillanatában ne legyen köztartozásuk, valamint ne legyenek ún. nehéz helyzetben lévő vállalkozások.

„Eddig minden ügyfelünk elnyerte...”

 A TNDR Service ügyvezetője, Kapodisztriász Balázs A TNDR Service Kft. ügyvezetője, Kapodisztriász Balázs rámutat arra is, hogy eddig minden ügyfelük megkapta ezt a támogatást, aki pályázott érte. „Ugyan egy vaskos dokumentáció benyújtása szükséges a pályázathoz, és fontos, hogy minden követelménynek meg is feleljen az anyag, de ilyen téren is minden terhet leveszünk az ügyfeleink válláról. Ez egy vissza nem térítendő támogatás, mindenképpen használjuk ki.  Folyamatosan lehet pályázni, viszont nem érdemes halogatni, mert addig tart ez a forráslehetőség, amíg van támogatási keret.”

Jelenleg az alábbi vissza nem térítendő támogatások érhetőek el a kkv-szektor számára Budapesten és Pest megyében:

- 10/8/6 havi bértámogatás + 5/4/3 havi kötelező továbbfoglalkoztatással

- a bruttó bér és a szociális hozzájárulás összegének célcsoporttól függően 70-100%-os támogatása

Ezen támogatások mind ún. csekély összegű (de minimis) támogatásként kerülnek megítélésre, így fontos, hogy a bértámogatás igénybevételét megelőzően a vállalkozás összesítse az elmúlt 3 folyó pénzügyi év de minimis keretét. Amennyiben átlépi a 200 000 eurót - egyéb esetben a 100 000 eurót -, akkor ez önmagában elutasítási indok lehet. Az sem mellékes információ, hogy gyors folyósítás várható, akár 30 napon belül hozzájuthatunk az összeghez.

Pénzügyi eredményeinket látványosan javíthatja egy ilyen támogatás

Sabján Adrienn, az Excelt mindenkinek alapítója és pénzügyi szakértőjeSabján Adrienn, az Excelt mindenkinek alapítója és pénzügyi tanácsadója azt az elvet vallja, hogy üzleti terv nélkül ne fogjunk bele semmibe. Főleg ne a munkavállalói létszám csökkentésébe vagy éppen bővítésébe. „Egy ilyen támogatás ritkán visszatérő lehetőség az üzleti növekedés beindítására. Már a jelenlegi minimálbérszint esetén is legalább százezer forint támogatásban részesül havonta az adott vállalkozás munkatársanként. És bár az állam célja a foglalkoztatás növelése, ha a vállalkozás már a pályázat beadásakor alaposan átgondolja, milyen területeken van szükség kapacitásbővítésre, a támogatás nem pusztán költségcsökkentés lesz. Hogy a legegyszerűbb példát említsük, a kkv-szektornak a sokszor elhanyagolt marketing terület megerősítése tud hosszú távon is tartós, extra profitot termelni. De hozhatnánk példának az értékesítők számának növelését is, amely később adminisztratív, vagy fizikai dolgozóknak teremthet álláslehetőséget. Jól tervezzük meg tehát, hol bővítünk, és ne hagyjuk ki ezt a kedvező lehetőséget.”

Érdemes mielőbb utánajárnunk a fentieknek, és ha jogosultak vagyunk a támogatásra, pályázzuk meg! Ugyan egy pályázati anyag összeállítása jelentős adminisztratív és egyéb tudnivalót, tapasztalatot is feltételez, sőt, buktatókat is rejt magában - a ráfordított időről nem is beszélve -, de akkor se halogassuk tovább. A piacon többen szakosodtak már ilyen konstrukciók lebonyolítására, érdemes szakértő tanácsadást igénybe venni.

És ha keressük a megfelelő jelölteket

Ha gyakornokot, szenior kollégát vagy felső vezetőt keresünk, vegyük igénybe ezt a szolgáltatást. Kérésünkre a profession.hu szakértői csapata kiválogatja az optimális jelölteket, felgyorsítja a kiválasztási folyamatainkat és előre meghatározott kritériumok alapján kiválogatja a számunkra releváns jelölteket. Időt és energiát spórolunk ezzel, melyet többek között az állásinterjúztatási folyamat vagy éppen a napi üzletmenet minőségére tudunk fordítani. Ráadásul itt többszázezer önéletrajz közül válogathatunk, mely naponta kb. 400 további önéletrajzzal bővül.

 

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, bértámogatás